McDonald’s komt met nieuwe versie van de onvolprezen McKroket

Hoewel het menu van McDonaldā€™s in ieder land grotendeels hetzelfde is, heeft iedere natie zijn eigen trots. In Nederland is dat natuurlijk de McKroket. Een zacht wit bolletje met daartussen een kroketburger en afgemaakt met een mosterdsausje. Een echte crowdpleaser, die nu ook geschikt is voor vegetarisch publiek.

McDonald’s heeft namelijk een Veggie McKroket onthuld. Op het eerste gezicht is dit dezelfde burger die je al jaren kent. Aan het broodje en de saus wordt niet gesleuteld. Het verschil zit ā€˜em natuurlijk in de kroketburger. Onder het krokante laagje vinden we normaliter draadjesvlees, maar deze is voor de Veggie variant vervangen door een vegetarisch alternatief.

Een echte McKroket, maar dan vega

De vulling is ditmaal niet dierlijk, maar gemaakt van een vleesvervanger op basis van eiwit met een beetje peterselie. Nu kunnen dus ook vegetariƫrs eindelijk genieten van de McKroket. Helaas voor hen is die kans wel tijdelijk. De Veggie variant is namelijk vanaf vandaag tot 23 november te bestellen. Daarna moet je als vegetariƫr je principes uit de weg gaan om van deze Hollandse klassieker te genieten.

McDonlad's veggie McKroket
De veggie McKroket. (Afbeelding: McDonalds)

Gelukkig heeft McDonald’s nog wel een aantal andere vega opties die gewoon op het menu blijven. Denk aan de Veggie McChicken of de Veggie Homestyle Crispy Chicken Daarnaast lijkt het een kwestie van tijd totdat McDonald’s opnieuw met een vleesloze snack komt. Zo konden we tot het begin van deze maand nog genieten de Veggie McNuggets.

Bij McDonald’s eten in coronatijd

Houd er wel rekening mee dat je de Veggie McKroket voorlopig niet in een McDonaldā€™s restaurant kan consumeren. Door de huidige maatregelen blijven de deuren minimaal twee weken dicht en moet je genoegen nemen met een ritje door de McDrive of ā€˜em thuis laten bezorgen via McDelivery.

Ben je vegetariƫr en op zoek naar nog meer snacks? Check dan ook deze smakelijke opties.

Reageer op artikel:
McDonald’s komt met nieuwe versie van de onvolprezen McKroket
Sluiten