Alrik de Jong
Alrik de Jong Life 10 jul 2020

McDonald’s komt met Happy Meal Senior voor eenzame ouderen

Marketingmachines draaien op volle toeren tijdens de pandemie. Sommige bedrijven gaan de mist in, maar McDonald’s in Zweden snapt het spelletje helemaal. Daar komt de fastfoodketen met een Happy Meal Senior, speciaal bedoeld voor eenzame ouderen.

Opa’s en oma’s houden ervan om hun kleinkinderen te verwennen en op bezoek te krijgen, maar de pandemie gooit wereldwijd al een tijdje roet in het eten voor de risicogroep. Het gevolg: nog meer eenzame ouderen. Eerder dacht Burger King al mee door hun recepten prijs te geven, nu komt McDonald’s met een klassieker in een oud jasje.

Happy Meal Senior

De Happy Meal Senior is gebouwd volgens hetzelfde principe als de gelijknamige box voor kinderen. Een rode McDonald’s-doos in de vorm van een huis met daarin wat fastfood, drinken en een verrassing. Wordt een gemiddeld mens blij van, eenzame ouderen dus ook.

Nu zijn het alleen de kinderen die hun grootouders verwennen in plaats van andersom. In samenwerking met communicatiebureau Nord DDB Stockholm heeft McDonald’s een walk-in Happy Meal gerealiseerd bij verschillende vestigingen. Daar kunnen kinderen een tekening maken, een bestelling voor hun grootouders opnemen en die als Happy Meal Senior laten bezorgen. Zo worden eenzame ouderen dubbel verrast.

‘Het leven van eenzame ouderen opfleuren’

“We wilden kinderen hun grootouders laten verrassen met iets waar ze zelf het meest van houden”, aldus Sofie Lager, Senior Marketing Manager van McDonald’s Zweden. “Op deze manier hopen we het leven van eenzame ouderen in deze lastige tijd een beetje op te fleuren.” Voorlopig is de dienst alleen in Zweden uitgerold, dat het coronavirus anders aanpakte dan veel andere landen. Of de Happy Meal Senior straks ook in andere landen beschikbaar is, is niet bekend.

Ook in Nederland zijn veel eenzame ouderen, die jij met een klein gebaar al kunt helpen. Naast een Happy Meal Senior kun je ze nog op veel meer manieren bijstaan. Lees hier wat je kunt doen en maak er echt eens werk van.

Check ook: Pensionado’s rocken in geniale campagne Aimé Leon Dore x New Balance

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
McDonald’s komt met Happy Meal Senior voor eenzame ouderen
Sluiten