Mayweather toont zijn respect voor McGregor met levensgroot schilderij van de Ier

Wie de aanloop naar het gevecht tussen Mayweather en McGregor enigszins gevolgd heeft, weet dat beide kemphanen geen kans onbenut lieten om de ander voor schut te zetten. Hierdoor ontstond het beeld dat beide mannen elkaar niet konden uitstaan, maar nu blijkt dat het vooral psychologische oorlogsvoering was. Het onderling respect is namelijk groot.

Direct na het gevecht van 26 augustus werd al duidelijk dat beide mannen in de voorbereiding vooral bezig waren met beeldvorming. De hype moest natuurlijk zo groot mogelijk worden en de vechtersbazen deden er alles aan om de aandacht te trekken. Ze gingen daarin soms behoorlijk ver en van respect was vaak geen sprake. Toen Mayweather eenmaal zijn vijftigste overwinning binnen had, kwam daar verandering in.

Een kunstzinnig eerbetoon

Na het gevechten bleven beide heren netjes en lieten ze duidelijk blijken dat ze respect voor elkaar hebben. Vooral voor de fans was het mooi om te zien dat deze mannen alles willen geven om te winnen, maar na afloop eerlijk kunnen zijn over wat ze nu echt van hun opponent vinden. Ze weten beide maar al te goed dat ze elkaar nodig hebben om zelf beter te worden.

Het tonen van respect bleef lange tijd bij alleen woorden, maar Mayweather is nu een stukje verder gegaan. Om zijn laatste en misschien wel grootste wedstrijd te vereeuwigen heeft hij namelijk twee enorme schilderijen laten maken. Op de één staat hij zelf en op andere de enige MMA vechter die het aandurfde om de ring in te gaan met de legendarische bokser. Een mooi gebaar van een groot kampioen.

Reageer op artikel:
Mayweather toont zijn respect voor McGregor met levensgroot schilderij van de Ier
Sluiten