Redactie
Redactie Life 18 okt 2018

Mayweather onthult voor welk astronomisch bedrag hij tegen Khabib wil vechten

Conor McGregor vs Floyd Mayweather 2.0, maar nu met een nieuwe golden boy op de poster: Khabib Nurmagomedov. De Rus versloeg McGregor met een choke in de octagon, en daagde een week later bokskoning Floyd Mayweather uit voor een potje vuistknuffelen. Floyd liet direct al weten interesse te hebben, maar deelde gisteren in een interview met TMZ het exacte bedrag waarvoor hij met Khabib de ring in wil.

Wat betreft de 41-jarige Amerikaan gaat het gevecht dus sowieso plaatsvinden. “We gaan vechten. Ik kan niet spreken voor Khabib, maar ik ben mijn eigen baas. Als het aan mij ligt gebeurt het.” Wel wil hij er cheque met negen cijfers aan overhouden. Met het gevecht tegen Conor McGregor pakte Mayweather 240 miljoen euro, wat van hem de best verdienende bokser ooit maakte. Aan het gevecht tegen Khabib denkt hij – na een snelle rekensom, alsof ‘ie achter broodjeskraam staat – 115 miljoen euro meer over te houden.

Floyd Mayweather ‘Definitely’ Boxing Khabib, ‘I’ll Get 9-Figures’ | TMZ Sports

Floyd Mayweather is clearing up the rumors about a possible boxing match with UFC star Khabib Nurmagomedov — telling TMZ Sports, “Oh, we fighting!” SUBSCRIBE — http://po.st/TMZSportsSubscribe About TMZ Sports: Some of the best stories in sports have been off the field and we’re reporting on athletes from NFL, NBA, UFC, WWE, MLB and more!

Gaat het gevecht tussen Mayweather en Khabib echt gebeuren?

Het moet nog maar blijken. Hoewel beide kemphanen onverslagen zijn, verschillen hun disciplines volledig. In tegenstelling tot Conor McGregor, is Khabib vooral sterk als grondworstelaar. Op papier maakt hij dus geen enkele kans tegen Mayweather. Wie goed naar de video kijkt waarin de Rus Mayweather uitdaagt (zie hieronder), ziet een jongensachtige glunder. Een droge, sarcastische vorm van humor, die we van Khabib kennen. Geld is voor hem nooit een belangrijker motivator geweest. De kunst van het vechten, nationalisme en trots wel.

Michael Benson on Twitter

🤯 Khabib Nurmagomedov calls out Floyd Mayweather after meeting Mayweather Promotions’ Leonard Ellerbe at the WBSS last night. 🗣 “He cannot drop McGregor but I drop him easily!” https://t.co/uzHX8pofLE

In één klap miljonair

De verleiding om een te hinten naar mil-joen-en op je bankrekening moet echter knagen. Niemand verliest in een ‘money fight’, want beide vechters gaan met goed gevulde zakken naar huis. Als MMA-vechter verliezen van de meest verfijnde bokser in de geschiedenis, is eveneens geen schande. De poging wordt al gewaardeerd en beloond met een flappenmachine.

Overigens heeft Mayweather wel twee eisen: het moet een boksgevecht worden en geen MMA-wedstrijd, en Khabib moet zich ook buiten de wedstrijd professioneel gedragen. Na het gevecht tegen Conor McGregor liep het volledig uit de hand, toen beide teams met elkaar op de vuist gingen. Flinke straffen dreigen voor knokkers. Khabib was het daar overigens niet mee eens en dreigt zijn UFC-contract te verscheuren. Gelukkig maakte zwaargewicht Derrick Lewis er toch nog een feestje van tijdens het event, evenals de sexy Octagon Girls.

Reageer op artikel:
Mayweather onthult voor welk astronomisch bedrag hij tegen Khabib wil vechten
Sluiten