Stelling: Max Verstappen wordt dit Formule 1-seizoen wereldkampioen

Het Formule 1-seizoen staat op het punt van beginnen. De grote vraag: hebben Max Verstappen en Red Bull het in hun mars om wereldkampioen te worden? Kunnen Lewis Hamilton en Mercedes eindelijk van hun troon gestoten worden? Met een gezonde portie Hollands opportunisme durven wij te sellen van wel. Scrol naar beneden voor de poll.

Max Verstappen zelf durft het nog niet zeggen. “Ik hoop het, maar het is zo moeilijk te voorspellen. Eén ding weet ik zeker: we gaan er alles aan doen om ervoor te vechten”, aldus de 22-jarige Formule 1-coureur van Red Bull in een vooruitblik op de start van het seizoen.

Perfecte voorbereiding op nieuw Formule 1-seizoen

Max Verstappen is, zo vertelt hij zelf, in fysiek opzicht nog beter dan een dikke vier maanden geleden. Toen vloog hij naar Australië met de gedachte dat het Formule 1-seizoen daar zou beginnen. Vlak voor de eerste training werd de Grand Prix van Melbourne echter afgelast als gevolg van de coronacrisis. Na wekenlang thuiszitten, kan Max Verstappen komend weekeinde in Oostenrijk, het thuiscircuit van team Red Bull, eindelijk aan het nieuwe seizoen beginnen.

“Mijn training in de aanloop naar een race was nog nooit zo goed, omdat ik zoveel vrije tijd had. Ik voel me nu nog beter in vorm dan toen ik naar Australië ging”, aldus Max Verstappen.

Beginnen met een ‘thuiswedstrijd’ op de Red Bull Ring

De Nederlander won de afgelopen twee jaar op de Red Bull Ring. “Ik denk niet echt aan een hattrick op dit circuit, ik word liever wereldkampioen”, zegt Verstappen. “Het belangrijkste is dat we een competitieve auto hebben en dat ik op m’n best presteer.”

max verstappen, red bull, contract, salaris, verdient, red bull racing, wereldkampioen, 2020, seizoen, formule 1
Hoe vaak gaan dit beeld zien in 2020? (Afbeelding: AFP)

De tribunes op het circuit in Oostenrijk kleurden de afgelopen jaren oranje. Nederlandse fans kwamen en masse naar Spielberg om Max Verstappen naar de eerste plaats te schreeuwen. “Het zal best vreemd zijn dat de tribunes nu leeg blijven en dat er geen oranje leger is. Hopelijk maken we er een mooi show van voor iedereen die voor de televisie zit.”

Poll: wordt Max Verstappen wereldkampioen in 2020?

Zelf weet Max Verstappen het nog niet, maar hoe denk jij erover? Is hij dit seizoen met Red Bull in staat om wereldkampioen te worden? Het antwoord is simpel: ja of nee.

Check ook: Interview met Olav Mol: ‘Er is maar één team waar Vettel heen kan’

Reageer op artikel:
Stelling: Max Verstappen wordt dit Formule 1-seizoen wereldkampioen
Sluiten