Max Verstappen krijgt thuisrace! Formule 1 benadert Zandvoort voor 2020

De lobby onder leiding van Prins Bernhard van Oranje loopt inmiddels al een tijdje, maar al dat werk is niet voor niets geweest. Volgens de Telegraaf heeft het Formula One Management Limited het circuit van Zandvoort benaderd voor een plekje op de Formule 1 kalender van 2020. Dat betekent dat Max Verstappen eindelijk krijgt wat hij verdient: een échte thuisrace.

De prins en grote baas van het circuit in de duinen maakte het grote nieuws zelf bekend. In een interview vertelde hij de krant het volgende: “Indien wij nu tekenen, dan keert in 2020 de Nederlandse Grand Prix terug op de kalender met Max Verstappen. Iedereen begrijpt dat dit een unieke kans is.” We gaan er dan ook vanuit dat er heel snel een krabbel gezet gaat worden, want dit is natuurlijk fantastisch.

Eindelijk weer Formule 1 op Zandvoort

Het is inmiddels alweer meer dan dertig jaar geleden dat het circuit van Zandvoort op de Formule 1 kalender stond. Op 25 augustus 1985 bulderde de Formule 1 auto’s voor het laatste over het bekende circuit. Op die zondag was het Niki Lauda die na zeventig rondes als eerste over de finish kwam en de trofee omhoog mocht houden. Laten we hopen dat we in 2020 onze Max Verstappen op de hoogste tree van het erepodium zien staan.

Bekend met het 4,3 kilometer lange circuit is de jonge Nederlander in ieder geval al wel. Max Verstappen is namelijk in het bezit van de snelste ronde op Zandvoort. In 2017 reed hij hier een hele strakke 1:19,511. Dit deed hij in de Red Bull Racing RB8 tijdens een demonstratie. Laten we hopen dat hij na 2020 nog steeds de snelste tijd heeft staan op dit toch wel legendarische circuit.

Assen valt buiten de boot

Nu het Formula One Management Limited officieel gekozen heeft voor Zandvoort, kunnen ze in Assen een Grand Prix voorlopig uit het hoofd zetten. Het TT circuit had ook graag een Formule 1 race willen organiseren, maar de grote mannen achter de F1 verkiezen de duinen boven Drenthe. Deze keuze schijnt vooral gemaakt te zijn vanwege het historische karakter van Circuit Zandvoort.

On board with Max Verstappen for a 360 lap of Zandvoort

Now you can feel like you’re right onboard with Formula One! Join Max Verstappen for spin as he rips a lap of Zandvoort in our title winning RB8. Filmed in association with GoPro

Er is dus nog maar één handtekening nodig om de Grote Prijs van Nederland officieel te maken. Het enige wat nog voor problemen zou kunnen gaan zorgen is het financiële deel. De totale kosten liggen namelijk zo rond de veertig miljoen euro. De helft daarvan is een fee die betaald moet worden aan de Formule 1 en de rest is nodig om het circuit helemaal Formule 1 waardig te maken.

Een échte thuisrace voor Max Verstappen

Gezien het enorme draagvlak voor deze race en het vermogen van Prins Bernhard junior is het zeer waarschijnlijk dat het benodigde bedrag op tafel komt. Laten we het hopen, want dan krijgt Max Verstappen in 2020 eindelijk een échte thuisrace.

GP Blog

Reageer op artikel:
Max Verstappen krijgt thuisrace! Formule 1 benadert Zandvoort voor 2020
Sluiten