Max Verstappen krijgt het slechtst mogelijke nieuws van Renault

Na de Grand Prix van Spanje hadden we even de hoop dat het nog goed zou gaan komen dit seizoen, maar inmiddels weten we wel beter. Max Verstappen kreeg eerst slecht nieuws over zijn nieuwe motor en beleefde afgelopen weekend een afschuwelijke Grand Prix van Monaco. Deze fout kan hij alleen zichzelf aanrekenen, maar tegenover de tegenslag die hij vandaag te verwerken kreeg, staat hij machteloos.

Opnieuw is Renault de brenger van het slechte nieuws. De motorbouwer, die de krachtbron levert voor de RB14 van Max Verstappen en Daniel Ricciardo, zou tijdens de Grand Prix van Canada met een nieuw motor komen. Deze moet krachtiger gaan zijn dan zijn voorganger zodat het gat met Ferrari en Mercedes verkleind kan worden. Helaas werd in de afgelopen weken duidelijk dat de nieuwe krachtbron niet de gehoopte verbetering gaat brengen. Er is nu zelfs twijfel of de motor überhaupt wel te gebruiken is in Canada.

Renault schiet tekort

Over de specificaties wordt door Renault nog geheimzinnig gedaan en het is duidelijk dat ze zelf ook hun twijfels hebben. “Ik ga er vanuit dat we zes motoren beschikbaar hebben. Het wil niet zeggen dat het voor alle teams het beste is om de motor nu al in te zetten, zeker in het geval van Red Bull niet,” aldus de grote baas van Renault, Cyril Abiteboul.

Wanneer de nieuwe motor wel gebruiksklaar is en hoeveel winst er gepakt gaat worden, is dus nog onzeker. Naar verwachting gaat de prestatiewinst ongeveer vijftien pk zijn. Dat is aanzienlijk minder dan de dertig pk waar in eerste instantie op gehoopt werd. Aangezien ook de andere teams niet stilzitten, lijkt het erop dat Renault niet gaat inlopen, maar juist verder achterop raakt.

Pech voor Max Verstappen

De RB14 van Red Bull blijft één van de, zo niet dé beste auto van het hele veld. Het is daarom des te pijnlijker om te zien dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo het moeten afleggen op de rechte stukken. De kans dat daar verandering in gaat komen is klein en het dreigt dus weer een seizoen te gaan worden waarin Red Bull genoegen moet nemen met een handjevol overwinningen en een bijrol in de strijd om het wereldkampioenschap. Zonde. Op de hoogte blijven van al het nieuws rond Max Verstappen? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Max Verstappen krijgt het slechtst mogelijke nieuws van Renault
Sluiten