Max Verstappen op Silverstone: kan Red Bull dit weekend opnieuw gaan verrassen?

Na de eerste acht races begon het er sterk op te lijken dat het winnen van een Grand Prix een lastig verhaal zou gaan worden voor Max Verstappen. De Honda-motor komt flink te kort ten opzichte van de krachtbron van Ferrari en Mercedes lijkt dit jaar het beste chassis te hebben. En plek achter de top was vaak het resultaat, maar daar kwam twee weken geleden verandering in op de Red Bull Ring. Max Verstappen toonde zijn klasse en was net als vorig jaar de beste in de bergen. Was dit een uitzondering? Of wordt het ook op Silverstone feest?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: nee, die kans is klein. Mercedes lijkt de beste papieren in handen te hebben. Het circuit in Engeland past goed bij de auto uit de Duitse renstal en er is nog een belangrijk verschil met twee weken geleden: het weer. Hoewel Ferrari dit jaar het meeste power heeft, mag ook Mercedes niet klagen over het vermogen. Toch was daar twee weken geleden weinig van te merken. Zo probeerde Bottas niet eens zijn positie te verdedigen ten opzichte van Max Verstappen. De Fin wist dat dit een kansloze missie was.

Max Verstappen kan Mercedes en Ferrari verslaan

Door het warme weer werd duidelijk dat ook de Mercedes zo zijn gebreken heeft. Vooral op topsnelheid kreeg de nummer één in het constructeurskampioenschap de motoren niet koel. Hamilton en Bottas konden de Ferrari van Leclerc niet bijbenen en moesten aan het einde van de race lijdzaam toezien hoe ook Max Verstappen voorbij kwam. Op de harde band reed de Nederlander naar de overwinning en pakte ook nog eens de snelste rondetijd. Al zat ook de Honda qua koeling op het randje.

MAGISTRALE OVERWINNING MAX VERSTAPPEN | Samenvatting race Oostenrijk | Formule 1 2019

Alle hoogtepunten van de race op het circuit van Oostenrijk. Wie zijn er gecrasht, wie racete fenomenaal en welke coureurs eindigden uiteindelijk op het podium? ⇨ Abonneer je nu op het kanaal van Ziggo Sport voor meer F1 video’s http://bit.ly/2Q03IYg Naast Max Verstappen, komen ook Lewis Hamilton en Sebastian Vettel uiteraard weer in actie in 2019.

In Oostenrijk vielen alle puzzelstukjes op de juiste plek. De nieuwe vleugel werkte naar behoren en omdat de Honda motor opgeschroefd mocht worden, was er meer vermogen dan we gewend zijn. Dat is normaal gesproken niet voldoende om Ferrari te pakken op een circuit met zulke lange rechte stukken, maar de Italianen waren in de bochten simpelweg te traag om Verstappen van zich af te vechten.

Regen op Silverstone

In Oostenrijk klopte alles gewoon, maar dat zal in Engeland waarschijnlijk niet gaan gebeuren. Silverstone is een circuit dat niet direct goed past bij de RB15. Er zal iets moeten gebeuren om Verstappen op het podium te krijgen, zoals nattigheid. Op zondag gaat dat waarschijnlijk niet gebeuren, maar als we de Engelse Piet Paulusma mogen geloven, is er zaterdag tijdens de kwalificatie een kleine kans op regen.

Honda werkt aan de nabije toekomst

Dit weekend zal een prijs dus lastig gaan worden, maar er komen nog genoeg kansen voor Max Verstappen. Zeker als de Spec 4-motor van Honda er gaat komen. Deze heeft een zogeheten ‘party mode’ die ervoor moet gaan zorgen dat Verstappen eindelijk zijn eerste pole position kan gaan pakken. De auto van Red Bull zal nog vaak zijn meerdere moeten erkennen in Ferrari en Mercedes, maar de kans dat we dit jaar nog een paar overwinningen kunnen vieren, lijkt zeker aanwezig.

Op de Red Bull Ring vocht Max Verstappen een pittig duel uit met Charles Leclerc en dat was niet voor het eerst. Ook in het karten kwamen de twee elkaar al regelmatig tegen. Dat leverde vooral na afloop schitterende beelden op. Check ze hier.

ADRacingnews365

Reageer op artikel:
Max Verstappen op Silverstone: kan Red Bull dit weekend opnieuw gaan verrassen?
Sluiten