Robert Kroes
Robert Kroes Life 1 jun 2019

F1 countdown [48]: Max Verstappen verkent het parcours en verklapt zijn racegeheim

De aftelrace naar de Heineken Dutch GP op Zandvoort is begonnen. Als we ervan uitgaan dat de race op 3 mei verreden wordt zijn we nog 48 weken van het mega-evenement verwijderd. Wij tellen met jou af tot het zo ver is. Deze week staat Max Verstappen centraal.

Max Verstappen en de GP van Monaco

We keken vorige week vooruit naar de race die ‘onze’ Max zou gaan rijden op de GP van Monaco. Vanaf de derde plek volgde een bloedstollend gevecht. Max zat de nummer 1 en uiteindelijke winnaar Lewis Hamilton continu achter de vodden. Hij voelde zich zo opgejaagd dat de paniek over de boordradio hoorbaar was. Het soms bloedstollende gevecht met zelfs een touché met Hamilton was uiteindelijk alleen voor de kijkers interessant. Max had namelijk een tijdstraf opgelegd gekregen van 5 seconden doordat het team hem te vroeg uit de pitsstraat stuurden na zijn pitstop. Ook kreeg Verstappen twee punten aangetekend op zijn licentie, waarmee het totaal op 7 komt.

DutchF1race.nl racet voort

Vandaag heeft DutchF1race.nl zijn eerste nieuwsbrief naar alle geabonneerde racefans verzonden. Uiteraard kan jij je ook nog steeds abonneren als je niets wil missen van al het nieuws rond de Dutch GP. Inmiddels is de site ook bezig om voor organisaties zakelijk nieuws te verzamelen. Je kunt je dus voor de particuliere en zakelijke nieuwsbrief aanmelden.

Max Verstappen verkent circuit Zandvoort

Natuurlijk kunnen we haast niet wachten om te zien hoe de coureurs in 2020 over circuit Zandvoort scheuren. Dat hoeft ook niet, want Max Verstappen heeft alvast een proefrondje gereden tijdens de Jumbo Fandagen die twee weken geleden gehouden werden. Red Bull Racing heeft een filmpje vrijgegeven van de helmcam van Max. Zo zie je het huidige circuit Zandvoort eens door zijn ogen.

Take a lap of Zandvoort | Jump on board with Max Verstappen around Circuit Zandvoort

As Formula 1 announces the return of the Dutch GP in 2020, jump on board with Max Verstappen as he takes you for a lap around the Zandvoort circuit.

Circuit Zandvoort op de schop

Overigens moet er nog één en ander gebeuren voordat de F1-bolides door de fameuze Tarzan-bocht kunnen scheuren. In dit filmpje, opgenomen toen de gunning nog niet bekend was, legt Erik Weijers, COO van circuit Zandvoort, uit welke aanpassingen er moeten worden gedaan. Hij wil immers voorkomen dat de coureurs “bij de Hoogovens liggen.”

Welke aanpassingen zijn noodzakelijk aan het circuit Zandvoort voor de Formule 1?

Welke aanpassingen zijn noodzakelijk aan het circuit Zandvoort voor de Formule 1? Deel 3 van de serie over de mogelijke terugkeer van de Formule 1 naar het Cicuitpark Zandvoort en dus de mogelijkheid Max Verstappen in Nederland te zien racen. Abonneer je hier: https://bit.ly/2Q0PcRP Meer NH Nieuws?

Max Verstappen houdt interview en verklapt racing tactieken

Er wordt dit weekend geen GP verreden, dus Max Verstappen had afgelopen week tijd voor een aantal interviews. In dit interview vertelt hij openhartig over de concurrentiestrijd met Hamilton, de relatie met zijn vader en zijn racegeheimen. Een van de geheimen is dat hij niet onder eigen naam racet. Hoe dat zit? Bekijk het interview.

Max Verstappen: I’m still waiting for the real battle against Lewis Hamilton

F1 Racing magazine recently spent a day behind the scenes with Max Verstappen on a visit to the Puma headquarters in Germany.

Volgende week tellen we verder af naar de Heineken Dutch GP 2020

Uiteraard tellen we volgende week verder af naar de nu al legendarische race op circuit Zandvoort. We verwachten dan nieuws over de kaartverkoop en blikken vooruit naar de GP van Canada die op zondag 9 juni verreden wordt. Tot dan!

Reageer op artikel:
F1 countdown [48]: Max Verstappen verkent het parcours en verklapt zijn racegeheim
Sluiten