Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Life 28 december 2018

Max Verstappen onthult dat Ocon maar een zielig mannetje is

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden, maar de crash tussen Max Verstappen en Esteban Ocon zijn we natuurlijk nog niet vergeten. Door een bezopen actie van de Fransman verloor onze landgenoot de leiding en Max moest uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plek. Na afloop van de race ontstond er een opstootje en de Red Bull coureur werd als schuldige aangewezen. Nu wordt duidelijk dat ook Ocon schuld heeft.

Tegenover het AD heeft Max Verstappen namelijk gereageerd op het hele incident. Hij keek zelf terug op de duwpartij en de rol die Esteban Ocon daarin speelde. “Voor mezelf was ik super rustig, maar ik wilde verhaal halen. Zo van: wat deed jij nou? Toen begon hij me een beetje uit te lachen, wat ik een ongepaste reactie vond. Toen gaf ik hem een duw en begon hij meteen te schreeuwen van ‘haal de camera’s erbij’,” aldus Max Verstappen.

Oncollegiaal gedrag van Ocon

Natuurlijk had de jonge Nederlander beter niet kunnen reageren op de spelletjes van Ocon, maar het is begrijpelijk dat hij dit wel deed. Ocon verziekte de race van Verstappen en was vervolgens niet mans genoeg om dat toe te geven. In plaats daarvan probeerde hij Max verder uit te lokken en ervoor te zorgen dat het vastgelegd zou worden. Zo zou hij ook nog ‘duw me dan, duw me dan’ hebben geroepen.

Max Verstappen responds to the incident with Esteban Ocon in Peptalk

For copyright matters please contact us at: [email protected]

Treurig en vooral ontzettend oncollegiaal. De emoties van Verstappen waren terecht en dat hij verhaal wil gaan halen is niet gek. Het laatste wat je dan verwacht is dat je mede-coureur zich zo laat kennen. Dat Max uiteindelijk een taakstraf heeft gekregen van de FIA is begrijpelijk, maar dat de Fransman hier mee wegkomt lijkt ons onterecht. Ook Ocon heeft een aandeel in dit opstootje.

Max Verstappen lacht als laatste

Wat de straf van Verstappen precies gaat zijn in nog steeds niet bekend, maar Max zelf heeft er wel een mening over. Heel druk zal hij er zich waarschijnlijk ook niet over maken. Verstappen is namelijk de laatste die lacht. Hij neemt volgend seizoen namelijk gewoon weer plaats in zijn auto, terwijl Ocon geen stoeltje wist te bemachtigen. Vinden wij niet erg.

Racingnews365

Reageer op artikel:
Max Verstappen onthult dat Ocon maar een zielig mannetje is
Sluiten