Furieuze Max Verstappen gaat verhaal halen bij Ocon (video)

Max Verstappen had vandaag zijn tweede overwinning op rij moeten pakken, maar het liep anders. In Brazilië reed de Nederlander een geweldige race. In een auto die eigenlijk niet goed genoeg was, ging Verstappen van plek vijf naar één. De overwinning was een kwestie van tijd, maar toen kwam Esteban Ocon zich ermee te bemoeien.

De Fransman werd door Max op een rondje gezet, maar daar was Ocon het niet mee eens. Hij besloot een inhaalactie in te zetten op een plek waar dat gewoon niet kon. De rijder van Force India raakte Verstappen op het achterwiel en ze gingen er samen af. Hierdoor kon niet alleen Hamilton de koppositie weer overnemen, maar was er ook schade aan de auto van Max Verstappen. Om nog maar te zwijgen over de banden.

Max Verstappen is furieus

Dit soort ongelukken hebben we dit seizoen wel vaker gezien, maar deze was extra zuur. Het ging namelijk niet om een positie. Ocon reed een ronde achter Max en de Nederlander was veel sneller. Door de slipstream en DRS kon Ocon Verstappen bijhouden en overschatte zichzelf enorm. Een kansloze inhaalpoging die Max Verstappen de overwinning kostte.

Op het podium was de uiteindelijke nummer twee er dan ook snel klaar mee. Hij opende zijn fles champagne niet eens en liep meteen weg nadat hij zijn beker had gekregen. Wat de televisiecamera’s niet hadden vastgelegd is het moment waarop Max Verstappen verhaal ging halen bij Esteban Ocon. Gelukkig was iemand er snel bij met zijn telefoon en deelde het op Twitter. Je vindt de video hieronder.

Maxime. on Twitter

Des images qu’on aime pas voir en F1. #F1 #BrazilGP https://t.co/TTtzvd8SWx

Max duwt de Franse coureur een aantal keer, maar weet zich enigszins in te houden. Het vuur spoot uit de ogen van Verstappen en hij had het liefste zijn helm hardhandig in het gezicht van Ocon geramd. Begrijpelijk. Ocon is een talentvolle coureur, maar hier gooit hij vooral zijn eigen ruiten in. Force India heeft volgend jaar geen plek voor hem en de kans is groot dat hij volgend jaar geen stoeltje heeft. Deze negativiteit gaat hem zeker niet helpen.

Racingnews365

Reageer op artikel:
Furieuze Max Verstappen gaat verhaal halen bij Ocon (video)
Sluiten