Exit Gasly! Max Verstappen heeft per direct nieuwe teamgenoot

Max Verstappen is dit seizoen ongenaakbaar. De Nederlanders haalt alles uit de RB15 en trekt de kar bij Red Bull. Met zijn eerste pole position en al twee overwinning overschaduwt de Nederlander de prestaties van zijn teamgenoot Pierre Gasly. De Fransman heeft het moeilijk in zijn debuutseizoen bij Red Bull en de tegenvallende prestaties kosten hem nu de kop. Hij verliest zijn stoeltje aan Alexander Albon.

Hoewel het gerucht al lange tijd rondging, komt deze beslissing toch als een verrassing. Red Bull teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko lieten onlangs nog weten dat de Franse teamgenoot van Verstappen zich geen zorgen hoeft te maken. Dat blijken nu dus lege beloftes te zijn geweest, want de Fransman wordt zonder pardon teruggezet naar het zusterteam van Red Bull: Torro Rosso.

Pierre Gasly niet meer naast Max Verstappen

Dat betekent dat Max Verstappen vanaf de Grand Prix van België een Thaise teamgenoot heeft. Alexander Albon is met 23 jaar één van de jongere coureurs op de grid. Vorig seizoen was het talent uit Thailand nog te bewonderen in de Formule 2. Hij werd toen derde in het wk achter George Russell en Lando Norris, die beiden ook de overstap wisten te maken naar de Koningsklasse van de autosport.

De naam van Alexander Albon viel de laatste maanden al vaker wanneer het ging over het stoeltje naast Max Verstappen. De Thai beleeft een goed debuutseizoen in de Torro Rosso met als hoogtepunt een zesde plek tijdens de Grand Prix van Duitsland. In diezelfde race werd de andere rijder van Torro Rosso, Daniil Kvyat, derde. De Rus beleeft ook geen slecht seizoen, maar krijgt toch geen herkansing bij Red Bull.

Alexander Albon maakt in België Red Bull debuut

Op 30 augustus is de zomerstop in de Formule 1 voorbij en neemt Alexander Albon voor het eerst plaats achter het stuur van de RB15. Op die dag begint namelijk de Grand Prix van België op het circuit van Spa-Francorchamps. Kan Albon het Verstappen wel moeilijk gaan maken?

RacingNews365

Reageer op artikel:
Exit Gasly! Max Verstappen heeft per direct nieuwe teamgenoot
Sluiten