Meevaller voor Max Verstappen: Mercedes kampt met motorproblemen

Het Formule 1 seizoen mag dan afgelopen zijn, vakantie houden is er nog niet bij voor de teams. De focus ligt alweer op 2019 en er wordt hard gewerkt aan de auto voor het nieuwe seizoen. Bij Mercedes gaat dat alleen nog niet helemaal als gehoopt. De grote baas van de renstal, Toto Wolff, maakte dat zelf bekend. De ontwikkeling van de nieuwe motor verloopt nog niet volgens plan. Vervelend voor Mercedes, maar goed nieuws voor Max Verstappen.

Dat de ontwikkeling van de nieuwe motor niet bepaald soepel loopt, kwam naar buiten tijdens een evenement van Hewlett Packard. Toto Wolff was te gast bij de sponsor en sprak over het nieuwe seizoen: “We dachten dat het nieuwe concept ons verder zou brengen, maar we hebben een terugslag gehad met de motor.” Ondanks de tegenvaller heeft de teambaas er vertrouwen in dat het goed gaat komen.

Mercedes raakt voorsprong kwijt

Dat is dan ook te hopen voor Toto Wolff. Lange tijd was Mercedes de topfavoriet, maar die dominantie begint terug te lopen. De Duitse krachtbron is niet langer onverslaanbaar en het verschil in motorvermogen wordt steeds kleiner. Ferrari en Renault kwamen in de loop van het seizoen steeds dichterbij. Afgelopen seizoen was de voorsprong van Mercedes nog genoeg voor de vijfde titel op rij, maar dat kan volgend jaar wel eens afgelopen zijn.

Dit is indirect goed nieuws voor Max Verstappen. Ondanks dat de Nederlander het vaak uitstekend deed op de zondag, wilde het in de kwalificatie op zaterdag maar niet lukken. Dat lag meestal niet aan hem, maar aan het verschil in motorvermogen. Ferrari en met name Mercedes beschikken simpelweg over meer pk’s tijdens het belangrijkste deel van de kwalificatie.

Kansen voor Max Verstappen en Honda

Dat kan volgend jaar dus wel eens anders gaan zijn. Mercedes kampt met problemen en de eerste berichten over de nieuwe Honda motor zijn hoopgevend. Max Verstappen is na veel ellende eindelijk van Renault af en hoopt met de Japanse krachtbron een gooi te kunnen doen naar de titel. Het komt dan ook niet slecht uit dat Hamilton volgend jaar mogelijk beschikt over een minder krachtige motor.

Inmiddels heeft Mercedes gereageerd op de uitspraken van Toto Wolff. Tegenover La Gazzetta dello Sport heeft technisch directeur Aldo Costa laten weten dat het allemaal wel meevalt: “Als je een motor met nieuwe concepten op de testbank plaatst, dan zal er altijd iets zijn dat niet werkt, maar dat is niets dramatisch.”

Afwachten

Of dat de waarheid is, gaan we zien op 18 februari. Op die dag komen de Formule 1 teams namelijk voor het eerst in actie tijdens de wintertests.

Racingnews365

Reageer op artikel:
Meevaller voor Max Verstappen: Mercedes kampt met motorproblemen
Sluiten