Max Verstappen verkozen tot op één na beste Formule 1 coureur en dit is waarom

Het Formule 1 seizoen is al geruime tijd geleden ten einde gekomen, maar toch werd er deze week nog even een prijs uitgereikt. Net als ieder jaar zijn de teambazen in conclaaf gegaan om te bepalen wie de beste rijder van het jaar is geworden. Het mag geen verrassing zijn dat wereldkampioen Lewis Hamilton als eerste uit de koker is komen rollen, maar de man direct onder hem is wel stuk opvallender. Hier staat namelijk niemand minder dan onze Max Verstappen.

Natuurlijk won hij dit seizoen twee Grand Prix, maar verder was het seizoen toch behoorlijk teleurstellend. De hoop dat Max met zijn RB13 de strijd aan kon gaan met Ferrari en Mercedes verdween al snel. Zeven keer moest hij opgeven door problemen. Mede daardoor haalde hij aanzienlijk minder WK-punten binnen dan in 2016 en eindigde zo op de zesde plek in de eindstand. Ook Max zelf kon niet anders dan toegeven dat dit seizoen een lichtelijk tegenvaller was.

Pittige jury

Toch is Max Verstappen verkozen tot de op één na beste Formule 1 coureur van 2017. En niet door de minsten, want de jury die deze lijst bepaald heeft bestaat uit de tien teambazen. Toto Wolff, Maurizio Arrivabene, Christian Horner en ga zo maar door. Stuk voor stuk mannen die er wel verstand van hebben. Allen mochten zij 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2 en 1 punt(en) toekennen aan de, in hun ogen, tien beste coureurs.

Met 233 van de mogelijke 250 punten stak Hamilton ver boven het veld uit. Max Verstappen volgt op gepaste afstand met 143 punten. Dat is net genoeg voor het zilver, want Sebastian Vettel zit maar twee punten achter de Nederlander. Daniel Ricciardo, Esteban Ocon, Fernando Alonso, Kimi Raikkonen, Carlos Sainz, Nico Hulkenberg en Valtteri Bottas maken de top tien compleet.

Toekomstig wereldkampioen

Zesde in de WK-stand, maar wel verkozen worden tot op één na beste racer van het jaar. Dat lijkt vreemd, maar fans begrijpen dat dit verschil vooral te danken is geweest aan Renault. De Franse krachtbron was dit seizoen alles behalve betrouwbaar en kostte de Nederlander de nodige punten. Daarom is deze tweede plek dik verdiend, want als de Renault motor een goede dag had werd duidelijk hoe talentvol deze jongen is.

Zo toonde Max opnieuw dat hij één van de beste is op een nat wegdek. Van plek 16 naar plek 7 in één ronde. Ongekend! (GP van China)

En ook toen het droog werd ging hij door met inhalen.

Ook wanneer het op de baan niet zo lekker liep, viel Max op. (GP van Monaco)

Op het legendarische Silverstone vocht Max een heerlijk duel uit met Vettel. (GP van Groot-Brittannië)

Helaas was 2017 ook het jaar dat Max een stevig fout maakte en dat koste teamgenoot Ricciardo zijn race. (GP van Hongarije)

Na alle ellende liet Max in Maleisië zien dat hij zich met de besten kan meten door zijn tweede overwinning te boeken. (GP van Maleisië)

Ook een week later stond hij weer op het podium en dat was vooral te danken aan een uitstekende start en een heerlijke inhaalactie op Vettel. (GP van Japan)

Misschien wel de actie van het jaar: deze inhaalactie van Max op Räikkönen, die helaas wel bestraft werd. (GP van Amerika)

In Mexico pakte Max zijn tweede overwinning van het seizoen door bij de start zowel Hamilton als Vettel het nakijken te geven. (GP van Mexico)

Een bijzonder moment: Max Verstappen zet wereldkampioen Lewis Hamilton op een rondje. (GP van Mexico)

Reageer op artikel:
Max Verstappen verkozen tot op één na beste Formule 1 coureur en dit is waarom
Sluiten