Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 10 jul 2020

Dubbel goed nieuws voor Verstappen: problemen opgelost en nieuwe update

Na een dramatische eerste race van het seizoen gaat Max Verstappen dit weekend weer de Red Bull Ring op. Ditmaal voor de Grand Prix van Stiermarken. Het circuit is hetzelfde, maar de Red Bull bolide van Verstappen is dat zeker niet. De Nederlander heeft een nieuwe achtervleugel gekregen en daarnaast zijn ook alle problemen van vorige week opgelost.

Max Verstappen en het team van Red Bull staan waarschijnlijk te popelen om het circuit weer op te gaan. Zij willen zich dubbel bewijzen na de anticlimax van de eerste race. Max Verstappen kende een prima start van de race en had dankzij zijn bandenvoordeel een grote kans op de overwinning. Helaas duurde het niet lang voordat de motor begon te sputteren. Een elektrische probleem betekende een DNF voor de Nederlander.

De motorproblemen zijn opgelost

Gelukkig heeft Honda goed nieuws voor fans van Red Bull en Max Verstappen. De motorleverancier heeft laten weten dat de motoren van beide auto’s (ook Albon viel uit) niet beschadigd zijn. Dit is goed nieuws voor de rest van het jaar, want je hebt maar een beperkt aantal motor per seizoen. Gebruik je er meer, dan krijg je een gridstraf. Daarnaast zijn er volgens de Japanners maatregelen genomen om de problemen van afgelopen weekend te voorkomen.

Op zijn eigen website laat ook Max Verstappen weten dat hij goede hoop heeft: “Ik weet zeker dat we er dan dichter bij kunnen zitten in de kwalificatie. Als je de data bekijkt, zijn er nauwelijks bochten waar we langzamer zijn. In de meeste bochten zijn we sneller, maar ik was nog niet helemaal tevreden met de balans door de hele bocht.” Verstappen tempert vervolgens direct de verwachtingen. Mercedes verslaan in de kwalificatie ziet hij nog niet direct gebeuren, maar Red Bull moet op twee of drie tienden kunnen komen.

Nieuwe vleugel voor Max Verstappen

Als dat lukt zal Max Verstappen naar alle waarschijnlijkheid op zondag vanaf plek drie gaan starten. Winnen vanaf die plek is zeker mogelijk. Red Bull is altijd sterker in de race dan in de kwalificatie en het team heeft ook nog eens een nieuw wapen. Zoals je hieronder kunt zien heeft Red Bull namelijk een nieuwe achtervleugel meegenomen. Het is te hopen dat deze de balansproblemen kan oplossen.

Of Honda de motor problemen daadwerkelijk heeft opgelost en of de nieuwe vleugel Max Verstappen dichter bij Mercedes gaat brengen, gaan we dit weekend zien. Vandaag komen de coureurs de baan op voor twee trainingssessies, maar het echte werk begint op zaterdag.

Het dondert in Oostenrijk

Zaterdag om 15:00 begint de kwalificatie en het is zeker de moeite waard om te gaan kijken. De voorspelling is namelijk dat er flinke onweersbuiten op komst zijn. Een natte baan is een garantie voor spektakel en verrassingen, dus dat mag je niet missen. Op zondag hoef je geen regenbanden te verwachten, maar zoals je afgelopen zondag hebt kunnen zien, kan er ook in de zon een hoop gebeuren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dubbel goed nieuws voor Verstappen: problemen opgelost en nieuwe update
Sluiten