Max Verstappen, waarom stap jij niet in die lege Ferrari-stoel?

Sebastian Vettel stopt bij Ferrari en dan het is natuurlijk de grote vraag: wie neemt plaatst in zijn stoeltje. Past Max Verstappen daar niet gewoon het best, om in de voetsporen van Michael Schumacher te treden met absolute werelddominantie als doel? Het rode zou hem goed staan, maar de Nederlandse Formule 1-coureur is duidelijk. “Het is wat het is, iemand anders krijgt nu de kans.”

Max Verstappen heeft maar eens benadrukt dat hij Red Bull trouw blijft en dus niet het zitje van Sebastian Vettel bij Ferrari overneemt aan het eind van dit seizoen. “Ik zag wat vragen voorbijkomen of ik naar Ferrari ga, maar ik kan jullie verzekeren dat dat absoluut niet het geval is”, aldus de Limburgse Formule 1-coureur in een ‘vraag en antwoord’ op het Instagramaccount van zijn sponsor Puma.

Ferrari maakte gisteren bekend dat de Duitse viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel aan het eind van dit seizoen na zes jaar vertrekt bij de Italiaanse renstal. Het leidde meteen tot speculaties over wie het misschien wel meest begeerde zitje in de koningsklasse van de autosport zou overnemen. De Spanjaard Carlos Sainz (McLaren) en de Australiër Daniel Ricciardo (Renault) worden als de grootste kanshebbers gezien. Ferrari-fans zouden Max Verstappen het liefst zien komen, waarover in het verleden al eens is gespeculeerd. Wie weet nog eens in de toekomst.

Max Verstappen gokt op Carlos Sainz

Max Verstappen verlengde in januari zijn contract bij Red Bull tot en met 2023. “Het is wat het is. Iemand anders krijgt nu de kans om bij Ferrari te rijden, wat natuurlijk een fantastisch team is”, aldus de Nederlandse coureur, die erop gokt dat Carlos Sainz het stoeltje krijgt.

De Formule 1 moet dit jaar nog beginnen. Door het coronavirus is er nog geen enkele grand prix gereden. Het is de bedoeling dat de raceklasse op 5 juli van start gaat in Oostenrijk.

Kanshebbers voor de lege Ferrari-stoel van Sebastian Vettel

We noemden er net al een paar, en Max Verstappen denkt dat Carlos Sainz het wordt. Maar wie zijn nou de grootste kanshebbers op de lege stoel van Ferrari? In dit artikel hebben we ze op een rij gezet.

Reageer op artikel:
Max Verstappen, waarom stap jij niet in die lege Ferrari-stoel?
Sluiten