Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Life 8 januari 2020

Max Verstappen na bizarre loonsverhoging bij grootverdieners Formule 1

Gisteren werd bekendgemaakt dat Max Verstappen een krabbel heeft gezet onder een nieuw contract bij Red Bull Racing. De talentvolle Formule 1 coureur verzekerde zich zo tot het einde van 2023 van een stoeltje bij de Oostenrijkse renstal. Sportief gezien een goede keuze, maar wat doet deze verlenging met zijn bankrekening?

Red Bull staat niet bekend om het betalen van megasalarissen. Het team kiest liever voor een wat lager basissalaris om de coureurs vervolgens met behulp van bonussen extra te motiveren. Dat werkt prima met talenten, maar brengt ook risico’s met zich mee. Coureurs kunnen vertrekken naar een team dat meer financiële zekerheid biedt. Zo zagen we vorige jaar Daniel Ricciardo verkassen naar Renault. Red Bull heeft daar blijkbaar van geleerd en trekt nu voor Max Verstappen flink de portemonnee.

Max Verstappen nadert Lewis Hamilton

Gisteren analyseerden we de keuze van Max Verstappen om te verlengen. We hielden daarbij rekening met een leuke loonsverhoging. Zo’n 25 miljoen euro per jaar was de schatting. Niet slecht, want de Nederlander stond in 2019 voor 10 miljoen (zonder bonussen) minder op de loonlijst. Nu blijkt dat deze inschatting aan de voorzichtige kant was. En niet zo’n beetje ook.

Het Italiaanse Motorsport beweert meer te weten over de contractverlenging en schrijft dat het salaris van Max Verstappen richting de 40 miljoen euro is gestegen. Hoe de bonusstructuur nu in elkaar zit is niet bekend, maar dit is al genoeg om toe te treden tot de grootverdieners van de Formule 1. Alleen Lewis Hamilton verdient meer. Mercedes betaalt hem 50 miljoen dollar voor zijn diensten. Verstappen deelt de tweede plek met Sebastian Vettel.

Max Verstappen loonsverhoging Red Bull Racing Helmut Marko
Red Bull Racing adviseur Helmut Marko. (Afbeelding: ANP / Remko de Waal)

In hoeverre Motorsport gelijk heeft over het salaris van Max Verstappen is nog afwachten. Dat de verlening Red Bull veel geld heeft gekocht is in ieder geval zeker. Het Duitse Auto Bild F1 heeft dit namelijk even gecheckt bij Helmut Marko. De Red Bull Racing adviseur wil het bedrag van veertig miljoen euro niet bevestigen, maar laat wel weten dat het zeker niet goedkoop was om Verstappen te overtuigen.

Red Bull Racing bang voor Mercedes

In het gesprek liet Helmut Marko wel weten waarom Red Bull Racing opeens bereid was om dit bedrag op tafel te leggen. De Oostenrijker was er namelijk bang voor dat Max Verstappen aan het einde van zijn huidige contract (2021) zou vertrekken naar Mercedes. Dit zou natuurlijk een nachtmerrie zijn voor Red Bull en daarom is er nu voor gekozen om Verstappen, met behulp van een megasalaris, langer aan zich te binden.

Reageer op artikel:
Max Verstappen na bizarre loonsverhoging bij grootverdieners Formule 1
Sluiten