Gaat Max Verstappen in 2021 zijn motorleverancier Renault inruilen voor Aston Martin?

Langzaam maar zeker zie je de naam Aston Martin steeds vaker voorbijkomen in de Formule 1. Het begon met een paar stickers, maar groeit inmiddels gestaagd door. Zo is de Britse autofabrikant vanaf volgend jaar officieel titelsponsor van het team van Red Bull. Een mooie stap, maar daarmee is het einddoel nog lang niet bereikt. Aston Martin wil namelijk echt mee gaan doen en hoopt in 2021 een motor te gaan leveren.

Voordat het zover is, moeten er wel eerst een aantal dingen veranderen. Vooral als het aankomt op de regels die nu gelden voor het bouwen van een motor. Deze zijn volgens Aston Martin directeur Andy Palmer te ingewikkeld. Hij is niet de enige die dit vindt en er zijn al meerdere grote namen die liever een versimpeld motorreglement willen zien. Niet alleen zodat zij gemakkelijk kunnen toetreden, maar ook om de sport leuker te maken voor de fans.

Eenvoudig, goedkoop en luidruchtig

De Aston Martin topman gelooft er namelijk niet in dat de Formule 1 liefhebbers al die elektronische systemen en het opslaan van kinetische energie zo belangrijk vinden. Zij willen dat het weer draait om de coureurs. Nu zijn er simpelweg te veel teams en coureurs die niet mee kunnen komen door een gebrek aan vermogen. Dit kan opgelost worden door over te stappen op motoren die niet alleen eenvoudiger zijn, maar ook goedkoper en luidruchtiger.

Hierdoor komt het echt Formule 1 gevoel weer terug en wordt het voor fabrikanten gemakkelijk om in te stappen. Aston Martin heeft al aangegeven dat, mochten de regels gaan veranderen, ze zeker de ambitie hebben om mee te doen. Nu is het simpelweg nog te duur. Als het kostenplaatje acceptabel is wordt het interessanter om mee te doen. Andy Palmer doet hiermee een oproep richting Liberty Media om serieus te overwegen om de regels aan te passen.

Mogelijke dwarsliggers

Of dit ook echt gaat gebeuren is nog maar de vraag. De huidige motorleveranciers van de Formule 1 zoals Ferrari, Mercedes en Renault lijken namelijk minder enthousiast. Deze partijen hebben in de afgelopen jaar enorme bedragen geïnvesteerd in een goede motor. Als de simpele motoren er komen, is al hun werk ineens een stuk minder waard. Daarnaast krijgen ze er dan naar alle waarschijnlijkheid ook aanzienlijk meer concurrentie bij.

Voor welk team en met welke motor Max Verstappen gaat rijden in 2021 is dan ook niet te zeggen, maar het is een interessante discussie om in de gaten te houden. Voor nu is er maar één ding zeker en dat is dat Max Verstappen volgend seizoen gewoon weer in een Red Bull met Renault motor aan de start gaat verschijnen.

Reageer op artikel:
Gaat Max Verstappen in 2021 zijn motorleverancier Renault inruilen voor Aston Martin?
Sluiten