‘Matrix 4 gaat de filmindustrie wéér veranderen dankzij Wachowski’

Je kunt stellen dat de gebroeders Wachowski de filmindustrie hebben veranderd met The Matrix. Tegenwoordig zijn het zussen en The Matrix 4-actrice Jessica Henwick voorspelt dat het vierde deel ook een nieuwe standaard zet in de industrie. Veelbelovende woorden.

Fanatieke serie- en filmkijkers herkennen Jessica Henwick direct. Ze speelde Nymeria Sand in Game of Thrones, Jessika Pava in Star Wars: Episode VII: The Force Awakens en Colleen Wing in de Marvel-series Iron Fist en The Defenders. Aan dat epische rijtje kan ze binnenkort The Matrix 4 toevoegen.

Bullettime in 1999

Het eerste deel van The Matrix won Oscars voor Beste Filmediting, Beste Editing van Geluidseffecten, Beste Visual Effects en Beste Geluid. De film bleek de doorbraak voor de techniek bullettime. Dit is de term die een bijzondere wijze van slowmotionfilmen aanduidt, waarbij gebruik wordt gemaakt van tientallen camera’s die de actie vanuit verschillende hoeken filmen.

Het effect is alsof de kijker kan rondlopen te midden van de handelingen, terwijl de tijd, en dus de overige bewegingen, zijn vertraagd of zijn stilgezet. Naast deze en andere technieken was ook het verhaal revolutionair. In een interview met ComicBook voorspelt Jessica Henwick een kijkervaring die op een vergelijkbare manier vernieuwend is.

‘Nieuwe technieken van Wachowski in The Matrix 4’

“Lana Wachowski kwam met technieken die ik en veel andere castleden nog nooit hebben gezien. Ik kan er niet te veel over zeggen, maar alleen haar nieuwe vorm van camerarails is al next level”, zegt Jessica Henwick. “Er waren momenten dat ik mezelf even in de arm moest knijpen. Regelmatig keken mijn tegenspeler Yahya Abdul-Mateen II en ik elkaar vol verbazing aan en dan was ‘Matrix 4!’ het enige dat we konden roepen. Ik denk dat deze film de filmindustrie wéér gaat veranderen.”

Jessica Henwick, the matrix 4, filmindustrie veranderen, wachowski
Jessica Henwick in Game of Thrones (Afbeelding: HBO)

Eerder liet hoofdrolspeler Keanu Reeves zich al uit over het vierde deel van The Matrix. “Het is een liefdesverhaal”, zegt hij in een interview. Bekijk ook zijn nieuwe look als Neo. De release staat gepland op 22 december 2021, al is niets meer zeker in tijden van een pandemie.

🎬 Check ook: Keanu Reeves is een briljante Jedi in Star Wars-fantrailer

Reageer op artikel:
‘Matrix 4 gaat de filmindustrie wéér veranderen dankzij Wachowski’
Sluiten