Matrix 4 volgende in Hollywood-domino: productie stilgelegd

Ook de productie van The Matrix 4 is stilgelegd vanwege corona. Het is de zoveelste Hollywood-productie die wordt uitgesteld of stilgelegd.

The Matrix is een filmtrilogie die eind jaren 90 en begin deze eeuw verscheen. De trilogie vertelt het verhaal van Thomas A. Anderson (Keanu Reeves), een programmeur die illegaal bijverdient onder het hackeralias Neo. Neo wordt benaderd door een groep ‘rebellen’ onder leiding van Morpheus (Laurence Fishburne). Zo komt Neo erachter dat de wereld waarin hij leeft een ‘schijnwereld’ is die zij benoemen als de Matrix. Er wordt in de films gevochten tegen een heel ander virus dan corona, maar wel eentje die tevens de wereld in zijn greep houdt. In 2003 verscheen de laatste film van de trilogie en in mei 2021 zou het vierde deel beginnen.

Productie The Matrix 4 stil wegens coronavirus

Er was al begonnen met de opnames van The Matrix 4, zoals je ziet aan deze nieuwe look van Keanu Reeves Neo, maar corona gooit ook hier roet in het eten. De productie, die in handen ligt van Village Roadshow, is stopgezet. Dat meldt Deadline. Er werd op dit moment geschoten in Berlijn en vanwege de coronacrisis kon dat natuurlijk niet meer doorgaan.

Corona-domino in Hollywood

The Matrix 4 is zoals je wellicht al gelezen hebt niet de eerste film waarvan de productie is stilgelegd vanwege corona. Eerder al zijn er grote films die in de komende weken in première gaan uitgesteld, zoals No Time To Die, Mulan en Fast & Furious 9. Andere films waarvan de productie is stilgelegd zijn Little Mermaid en Home Alone. En bij Netflix is er een complete corona-lockdown, inclusief het vierde seizoen van Stranger Things. In dit artikel vind je een overzicht van alle stopgezette en uitgestelde producties.

Lees hier: Netflix verrast The Matrix-fans met meer dan aangekondigd

Reageer op artikel:
Matrix 4 volgende in Hollywood-domino: productie stilgelegd
Sluiten