Weet je nog die voetballer met een miljardenbedrijf? Die is helemaal geen miljardair

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, David Beckham, Zlatan Ibrahimovic, dat zijn de namen waar je aan denkt bij rijke voetballers. Toch werd in 2017 betekend dat niet deze wereldsterren de best gevulde bankrekening hebben, maar dat die eer is weggelegd voor Mathieu Flamini. Een 34-jarige middenvelder die met zijn eigen bedrijf miljarden binnenhaalt. Althans dat is wat Forbes beweerde.

Franse profvoetballer bouwde in vrije uren aan miljardenbedrijf

30 miljard. Dat is hoeveel GF Biochemicals, het bedrijf waar Mathieu Flamini mede-eigenaar van is, volgens het zakentijdschrift waard zou zijn. Lang werd daardoor gedacht dat de oud-speler van Arsenal en AC Milan een vermogen zou hebben waar alle andere voetballers niet aan kunnen tippen. In gesprek met de Franse sportkrant L’Équipe liet Flamini onlangs weten dat dit verhaal niet helemaal waar is.

Cijfers van Forbes kloppen niet

Het klopt dat zijn bedrijf veel geld waard is en dat het de potentie heeft om heel groot te worden, maar de cijfers van Forbes kloppen van geen kant. “Het is belangrijk om het een en ander recht te zetten. In tegenstelling tot wat ik heb gelezen, heb ik niet dertig miljard euro op mijn bankrekening staan. Het bedrag correspondeert ook niet met de waarde van mijn bedrijf GF Biochemicals,” aldus Mathieu Flamini.

Hij voegt daar aan toe dat dertig miljard de waarde is van de gehele markt waar het bedrijf zich op richt. Ook Flamini zelf heeft geen bedrag met negen nullen op zijn bankrekening staan. Naar eigen zeggen is hij geen miljardair en voegt daar aan toe dat geld ook niet de reden is geweest om het zakenleven in te stappen. Hij wil juist de wereld helpen door nieuwe technologieën te ontwikkelen.

Mathieu Flamini (nog) geen miljardair

Met GF Biochemicals is hij er namelijk in geslaagd om op grote schaal levulinezuur te produceren zonder het milieu te belasten. Nu wordt hiervoor nog gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen en is dus niet bepaald duurzaam. Flamini heeft dus een gat in de markt gevonden, want levulinezuur is een belangrijke stof die wordt gebruikt bij het maken van medicijnen, cosmetica, biobrandstof en plastic. Hij gaat hier dus zeker veel geld mee verdienen, maar niet zoveel als Forbes vorig jaar beweerde.

Reageer op artikel:
Weet je nog die voetballer met een miljardenbedrijf? Die is helemaal geen miljardair
Sluiten