Eerste trailer voor nieuwe misdaadserie van Robert Downey Jr.

Nu Robert Downey Jr. klaar is met zijn rol als Iron Man, heeft de acteur meer tijd voor zijn eigen productiebedrijf. Dat leverde onlangs de megaflop Doctor Dolittle op, maar Downey Jr. krijgt deze maand een tweede kans.

Op 21 juni gaat namelijk zijn dramaserie van start op HBO, Perry Mason. Robert Downey Jr. wil al jaren de beroemde advocaat naar het witte doek brengen, maar werd na Iron Man 3 weer het Marvel Cinematic Universe ingezogen.

Robert Downey Jr. komt met Perry Mason

Nu is het ‘m alsnog gelukt, in serievorm. Downey Jr. en zijn vrouw en medeproducente Susan Downey kregen het niet bij de grote studio’s voor elkaar om groen licht te krijgen voor een film. Dat mag de pret echter niet drukken, want met HBO hebben ze alsnog een prestigieuze uitlaatklep gekregen.

Perry Mason is in Nederland vrijwel volstrekt onbekend, maar is in Amerika zeer populair. De advocaat was vorige eeuw het onderwerp van een langlopende juridische dramaserie, gebaseerd op de boeken van Erle Stanley Gardner.

Downey Jr.’s productiebedrijf giet de beroemde advocaat nu in een nieuw jasje. Dat doet hij samen met Rolin Jones (The Exorcist) en Ron Fitzgerald (Westworld). De regie is in handen van Timothy van Patten (Game of Thrones). Terug naar het Los Angeles 1931!

Mislukte ontvoering

Terwijl de rest van het land worstelt met de Grote Depressie, bloeit deze stad! Olie! Olympische Spelen! Hollywood! Religie! En een compleet uit de hand gelopen ontvoering van een kind.

Gebaseerd op personages bedacht door auteur Erle Stanley Gardner, volgt deze dramaserie de oorsprong van de meest legendarische strafrechtadvocaat van de Amerikaanse fictie, Perry Mason. Wanneer de zaak van het decennium op zijn matje belandt, onthult Masons meedogenloze zoektocht naar de waarheid een gebroken stad en misschien wel een weg naar verlossing voor zichzelf.

Topcast en trailer

Aan de cast zal het in ieder geval niet liggen. Matthew Rhys speelt Perry Mason, en verder bestaat de ast onder andere uit John Lithgow, Juliet Rylance, Chris Chalk, Shea Whigham, Stephen Root en Gayle Ranki. Perry Mason gaat op 21 juni van start op HBO. Check hieronder de eerste trailer.

Reageer op artikel:
Eerste trailer voor nieuwe misdaadserie van Robert Downey Jr.
Sluiten