Redactie
Redactie Cars 22 feb 2016

Maserati, Pagani, Bentley en nog meer nieuwe modellen

Potverdikkie wat een lekker autoweekje is dit. Kijk maar eens naar deze fraaie nieuwe modellen die voor je klaarstaan.

Maserati Levante

Het SUV-segment wordt spannender en spannender. Natuurlijk, met wagens als de Audi Q7, BMW X5 en Mercedes-Benz GL-Klasse was er al flink wat te smullen in het segment van de grote SUV’s maar met uitzondering van Porsche waren/zijn de exotische merken hier nog niet present. Maar dat gaat veranderen: Bentley heeft de Bentayga, Lamborghini werkt naar verluidt aan de Urus en BAM! Daar is Maserati met deze Levante die al deze zomer op de markt komt.

Van buiten en van binnen is het een op-en-top-Maserati. Zowel de neus als de kont tonen gelijkenissen met het meest recente model, de Ghibli. Dat-ie ook qua techniek een echte Maserati is, is een aanname van onze kant. Technische details zijn namelijk nog niet bevestigd. Maserati heeft onder andere een buitengewoon smakelijke 3.8 liter V8 met 530 pk op de plank liggen. Zou niet misstaan in deze SUV.

Pagani Huayra BC

Voor de Huayra BC had Pagani een uitgebreide doelstelling die zich het best laat samenvatten als: simpelweg de beste sportwagen bouwen. De Huayra BC ziet er niet radicaal anders uit; Pagani benadrukt dan ook dat het geen restyle is maar een grote onderhuidse update met techniek die in de toekomst voor andere modellen van het merk beschikbaar moet komen. Het gewicht van de supercar is verlaagd, het onderstel verder verbeterd met behulp van techniek uit de racerij en er is een nieuwe automatische transmissie gemonteerd. De Italiaan wordt voortgestuwd door een bi-turbo V12 die AMG exclusief bouwde voor het merk. Hij levert een fenomenale 750 pk.

Volvo V90

Groot was onze euforie onlangs toen Volvo de S90 introduceerde. Eindelijk weer een grote luxe limo van de Zweden. Geheel in goede Volvo-traditie komt er nu ook een station (Estate, zoals Volvo ‘m noemt): de V90. Wij vinden ‘m stiekem nóg mooier dan de sedan.

BMW X4 M40i

Het is nog niet de officiële M-versie van de BMW X4 maar deze BMW X4 M40i is desalniettemin een bijzonder krachtige, heerlijke, knotsgekke creatie. Een performance crossover in een nichesegment. Echt een geval van ‘love it or hate it’ en dat alleen al kunnen wij waarderen. Of-ie snel is, vraag je? Z’n zescilinder met dubbele turbo produceert 360 pk en dat is goed genoeg voor een elektronisch begrensde top van 250 km/u en een sprint van 0-100 km/u in minder dan 5 seconden. Lekker.

Bentley Flying Spur V8 S

Wie een Bentley Flying Spur koopt, heeft überhaupt niets te klagen hoor, want in het vooronder huist een smakelijke V8 of een zijdezachte V12. Alleen wat nu als je een iets meer cheeky karakter wenst van de stijlvolle Brit? Welnu, dan kun je nu gaan voor de Bentley Flying Spur V8 S. Het subtiele S-je aan het einde van de typebenaming verraadt dat het hier gaan om een sportieve variant. Z’n heerlijke V8 heeft een krachtkuur ondergaan en is nu goed voor 528 pk (in plaats van 507 pk). Het slagschip dendert in 4.9 seconden van 0-100 km/u en stopt pas met versnellen bij 306 km/u. En reken maar dat de motor een heerlijk ordinaire keel opzet.

MINI Cooper S Convertible

Ook sportief maar een stuk betaalbaarder: de gloednieuwe open variant van de MINI Cooper S. Net als alle andere MINI-varianten is ook deze Convertible een stuk ruimer geworden. Mooi meegenomen, natuurlijk, maar het gaat om de prestaties. Met z’n 1.6 liter turbo met 192 pk zit dat wel goed. Zonder twijfel één van de lekkerste open scheurijzertjes van dit jaar.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Maserati, Pagani, Bentley en nog meer nieuwe modellen
Sluiten