Pim Jansen
Pim Jansen Cars 7 jun 2018

Maserati Alfieri: de meest stijlvolle elektrische auto tot nu toe

Maserati staat bekend als één van de meest toonaangevende Italiaanse automerken ooit. Het merk staat voor kracht, snelheid, luxe en stijl. De Quattroporte is hun bekendste model, maar daar gaat verandering in komen. Vier jaar gelden presenteerde Masarati de Alfieri. Toen nog een prototype en een echte auto van de toekomst. Nu gaat hij er bijna komen en je raadt het al, hij is elektrisch.

In het originele concept werd deze beauty volledig aangedreven door een V8-motor, maar het team van Maserati besloot om in plaats daarvan zowel een plug-in hybride als een volledig elektrische versie aan te bieden. De Alfieri is gebaseerd op de A6 GCS en dat resulteert in een agressiever uiterlijk.

Ook de prestaties zijn behoorlijk pittig. Zo zou de volledig elektrische versie in minder dan twee seconden van nul naar honderd gaan. Ook de topsnelheid van meer dan tweehonderd kilometer per uur valt ook zeker niet tegen. De Alfieri is qua prestaties dus vergelijkbaar met de Tesla Roadster. Niet slecht.

Volledig elektrische Maserati Alfieri

Elektrische Maserati

Het voertuig heeft een aluminium frame om een kwalitatief goede ondersteuning te bieden terwijl het nog steeds een ultra lichtgewicht wagen is. Verder werd aangekondigd dat de Alfieri ook als een cabriolet wordt uitgebracht voor diegenen die een meer sportieve uitstraling wensen. Helaas is er op dit moment geen prijs vastgesteld. Als alles goed verloopt, gaat de Maserati Alfieri in 2022 op de markt verschijnen.

Zie jij een elektrische auto wel zitten, maar valt een Tesla buiten je budget? Verdiep je dan eens in het tweedehands aanbod. Wij hebben alvast alle voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet zodat jij de juiste keuze kunt maken.

Reageer op artikel:
Maserati Alfieri: de meest stijlvolle elektrische auto tot nu toe
Sluiten