‘Marvel wil vrouwelijke, zwarte en gay Captain America’

Avengers: Endgame markeert het einde van een tijdperk. Het Marvel Cinematic Universe gaat allesbehalve stoppen, maar je kunt wel op grote veranderingen rekenen. Niet alleen zal een flink aantal nieuwe gezichten op gaan duiken, zoals je hier kunt lezen, maar bestaande superhelden zullen ook in een nieuw jasje worden gehuld.

Gay, vrouwelijke en zwarte Captain America

Volgend jaar komt The Eternals uit, een kosmische superheldengroep met de eerste openlijke gay superheld. Dan hebben we het over Ikaris. Diversiteit wordt een belangrijke drijfveer in Phase 4 van het MCU. De eerste openlijke gay superheld is een grote stap in de goede richting, maar dat is pas het begin.

Bronnen die eerder accurate informatie over Marvel’s plannen lekten, hebben nu namelijk opvallend nieuws te melden. Naar verluidt is Marvel Studios van plan om de komende jaren meerdere Captain America’s te introduceren nu Steve Rogers klaar is. We hebben al de Cap van Sam Wilson, maar men beweert dat de studio ook een vrouwelijke, zwarte en gay Captain America wil introduceren.

Dat betekent niet automatisch dat ze zichzelf ook zo zullen noemen. Waarschijnlijk wordt het een groep aan superhelden die gezamenlijk in hun eigen community de mantel van Steve Rogers overnemen. Sterker nog, we hebben de ingrediënten daarvoor al voorbij zien komen.

De basis ligt er al

In dit artikel schreven we over Patriot, een zwarte superheld die geïnspireerd is door Captain America in de comics. Sterker nog, in de comics werd hij door Vision in het leven geroepen om Steve Rogers op te volgen. De vrouwelijke of gay Cap zou Miss America kunnen zijn, ook een soort spin-off van Steve Rogers. Beide personages gaan naar verluidt deel uit maken van de New Avengers.

Maar goed, dat is grotendeels speculatie. Marvel zou er ook voor kunnen kiezen om een geheel nieuw personage te introduceren, zonder basis in de comics. Het zal nog even duren voordat dit soort plannen officieel bevestigd gaan worden, maar het is duidelijk dat de studio grote plannen heeft op het gebied van diversiteit.

Deze informatie is afkomstig van dezelfde bronnen die al vroeg wisten te melden dat er een Ms. Marvel serie zou komen, evenals het nieuws als eerste wisten te melden dat de Mandarin een grote rol zou spelen in de aankomende Shang-Chi film. De kans dat deze geruchten kloppen, is dan ook groot…

Check ook: Maak kennis met Black Knight: ridder, spion en Marvel’s nieuwe filmheld

Wegotthiscovered

Reageer op artikel:
‘Marvel wil vrouwelijke, zwarte en gay Captain America’
Sluiten