Noah Korevaar
Noah Korevaar Disney+ 12 dec 2019

Einde van een tijdperk: Disney sluit deuren van Marvel TV

Agents of S.H.I.E.L.D, Daredevil, Jessica Jones, The Punisher: Marvel TV heeft in de afgelopen jaren prachtige series neergezet. Anno 2019 is de divisie van Marvel echter irrelevant geworden. Disney gaat de deuren van de studio dan ook sluiten.

Het einde van Marvel TV

Daredevil was ijzersterk, maar werd voor Netflix gemaakt in het tijdperk voor Disney+ in the picture kwam.  Toen de Grote Muis wel plannen kreeg voor een eigen streamingdienst, werden de Marvel series voor Netflix stuk voor stuk gecanceld. Ja, de acteurs komen misschien terug in toekomstige films, maar de series blijven als eigen universumpje achter.

Nieuwere projecten als The Runaways en Cloak and Dagger vielen tegen, mede door een gebrek aan marketing. Het waren allemaal aardige shows, maar altijd was het pijnlijk duidelijk dat de films veel belangrijker waren. Anno 2019 voelen de series daardoor simpelweg irrelevant aan, nu Disney ambitieuze Marvel shows voor Disney+ heeft aangekondigd.

Series met acteurs uit het Marvel Cinematic Universe, die ook nog eens impact hebben op de films. Daar gaat de focus voor de toekomst volledig op liggen, waardoor alle andere televisie-projecten van Marvel geschrapt worden.

Nieuwe projecten

Marvel TV stopt dus. Projecten die nu nog in productie zijn, mogen nog hun huidige seizoen afmaken. Denk aan het laatste seizoen van Agents of S.H.I.E.L.D. en Helstrom, een nieuwe serie voor Hulu. Die projecten komen nog gewoon uit, maar krijgen geen nieuwe seizoenen meer in de toekomst. Ongeacht hoe goed bijvoorbeeld de nieuwe serie Helstrom uitpakt. Tevens is het maar de vraag wat er nu met de animatieseries van Marvel TV gaat gebeuren.

Het laat maar zien hoe snel het tv-landschap is veranderd. Marvel TV was ooit veelbelovend, en werd onthaald als de toekomst van high-end televisie. Dat het medium echter nog meer high-end zou worden dankzij de megabudgetten van streamingdiensten, kon niemand destijds voorzien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Deadline

Reageer op artikel:
Einde van een tijdperk: Disney sluit deuren van Marvel TV
Sluiten