Vergeet Thanos: Marvel heeft de volgende superschurk in het vizier

Disney heeft zijn Star Wars films even op pauze gezet, terwijl het Marvel Cinematic Universe gewoon door zou gaan. Tot de huidige pandemie om de hoek kwam kijken.

Black Widow, het begin van Marvel’s Phase 4, laat nog even op zich wachten. De film is opnieuw uitgesteld tot november, en zelfs die timing lijkt allesbehalve zeker.

Wie is Marvel’s volgende Thanos?

Ondertussen ligt de productie van andere films en series ook stil. The Falcon and Winter Soldier, een serie voor Disney+, zou afgelopen zomer gefilmd worden in Tsjechië. Juist in Phase 4 maken dergelijke series ook een belangrijk deel uit van het overkoepelende verhaal dat Marvel op het witte doek vertelt.

Bij een groot cinematic universe hoort natuurlijk ook een superschurk. Marvel Studios baas Kevin Feige vanaf Iron Man op meesterlijke wijze naar de epiche climax die Avengers: Endgame heet, met Thanos als de grote bad guy.

Andere koek dan een schurk die even voor één film van de plank wordt getrokken, en ook direct weer van het strijdtoneel moet verdwijnen. De grote vraag is nu: wie is de volgende Thanos?

Pas in Infinity War en Endgame was Thanos een grote aanwezigheid. Daarvoor moesten fans het grotendeels doen met korte post-credits scènes en vage hints.

Doctor Doom

Met Phase 4 krijgt Marvel de kans om vanaf het begin te bouwen aan een overkoepelend verhaal, een superschurk. De studio heeft naast zijn nieuwe Avengers team dus ook een slechterik nodig die imponerend genoeg is om jaren naar toe te werken.

Maar naar wie of wat dan? Volgens Jeremy Conrad is het antwoord simpel: Doctor Doom. Hij heeft in het verleden meermaals scoops naar buiten gebracht, details en plannen van Marvel die uiteindelijk bleken te kloppen.

Neem dit nieuws alsnog met een korrel zout, maar als Conrad dat soort nieuwtjes naar buiten brengt dan is de kans zeker groot dat Marvel daadwerkelijk die kant opgaat.

Doctor Doom kan eindelijk door Marvel Studios gebruikt worden doordat Disney Fox heeft overgenomen. De rechten van die slechterik, samen met Deadpool en de Fantastic Four, lagen niet bij de stripgigant die ze heeft bedacht. Nu dus wel weer.

Marvel Studios baas

Marvel Studios baas Kevin Feige bevestigde vorig jaar al dat de studio aan een Fantastic Four project werkt. Bij de Fantastic Four hoort natuurlijk Doctor Doom, dus zijn introductie in het MCU leek al onvermijdelijk.

Jeremy Conrad zorgt nu voor de bevestiging: hij meldt dat Marvel, in tegenstelling tot Fox, de schurk “het respect gaat geven dat hij verdient.”

Latveria en Lucia Von Bardas

De studio is volgens hem van plan om met Doctor Doom een complexere schurk neer te zetten. Marvel wil naar verluidt zijn koninkrijk Latveria en achtergrond introduceren, met behulp van andere personages uit de comics.

Dan hebben we het specifiek over Lucia Von Bardas. Zij is in de comics de opvolger van Doom, nadat hij onttroond wordt als leider van Latveria. Volgens de bronnen van Conrad zal zij eerst haar debuut maken in het MCU.

Wellicht als minister van Latveria, zodat ze later vervangen kan worden door Doctor Doom. Dat soort plannen blijven voorlopig echter een groot mysterie.

Voor nu is het belangrijkste nieuws dat het er steeds sterker op gaat lijken dat Doctor Doom inderdaad de grote schurk van het Marvel Cinematic Universe gaat worden. Hopelijk pakt dat beter uit dan in de vorige Fantastic Four films, en kan Doom al eerder een rol spelen in de films en series dan dat Thanos deed. Wordt vervolgd!

?Lees ook: The Eternals komen eraan en de trailer van ‘de nieuwe Avengers’ ligt klaar

MCU Cosmic

Reageer op artikel:
Vergeet Thanos: Marvel heeft de volgende superschurk in het vizier
Sluiten