Slechterik gezocht: Marvel heeft de volgende Thanos al in het vizier

De Marvel films doen een hoop goed, maar schoten tot de laatste paar films met Thanos op één vlak consistent tekort: bad guys.

Marvel zoekt volgende Thanos

De slechteriken in bijvoorbeeld de DC films zijn over het algemeen een stuk sterker. In het Marvel Cinematic Universe zijn het vaak vermakelijke vijanden, maar niet dreigingen die nog lang blijven hangen.

Josh Brolin maakte dat allemaal meer dan goed met Thanos, zijn schurk die korte metten maakte met de helft van het universum in Avengers: Infinity War. Zijn komst werd al meermaals geteaset in de films die in de jaren ervoor uitkwamen.

Maar goed, in Avengers: Endgame werd de schurk verslagen. Tijd om het volgende grote gevaar op te bouwen, met stakes die nog hoger liggen dan bij Thanos. Dat lijkt een haast onmogelijke taak, maar het lijkt er sterk op dat Marvel Studios veel geld overheeft om een van de weinige acteurs te strikken die de klus kunnen klaren.

Brad Pitt

Ze kunnen qua bronmateriaal een hoop personages kiezen, nu de X-Men en Fantastic Four terug in de stal van Marvel Studios zijn. Maar welke acteur kan nog dreigender ten tonele verschijnen dan Josh Brolin? Volgens betrouwbare bronnen heeft de studio niemand minder dan Brad Pitt in het vizier.

Marvel wil hem naar verluidt introduceren als de grote schurk van de komende jaren aan MCU. Niet voor een los filmpje, maar  à la Thanos. Doorgaans goed ingelichte bronnen wijzen op drie verschillende schurken uit de comics: Annihilus, Kang the Conqueror of Doctor Doom.

Marvel acteur Thanos
Kang the Conqueror (Bron Marvel Studios)

Drie superschurken die al eerder opdoken in geruchten als prioriteiten voor Marvel. Dat Pitt uiteindelijk gekozen wordt, is echter allesbehalve een garantie. Als Pitt al überhaupt gevraagd wordt, dan moet de acteur er ook nog eens trek in hebben en akkoord gaan met de grote zak geld die Marvel onvermijdelijk op tafel gaat smijten.

Tweede keer

Tevens is het een flinke commitment die je als acteur moet maken. Waar Brad Pitt normaal enkel aan losse films werkt, zit je bij Marvel jaren vast aan je rol. De Once Upon a Time in… Hollywood-acteur dook al één keer eerder op in een superheldenfilm.

In Deadpool 2 had hij een korte cameo als Vanisher, een onzichtbare mutant. Pas als hij geëlektrocuteerd wordt en overlijdt, is zijn gezicht kort te zien. Zijn ex-vrouw, Angelina Jolie, speelt volgend jaar een grote rol in het volgende grote project van Marvel: The Eternals. Wordt vervolgd!

Reageer op artikel:
Slechterik gezocht: Marvel heeft de volgende Thanos al in het vizier
Sluiten