Legends: Nieuwe Marvel Studios-serie op Disney+ komt sneller dan je denkt

Secret Invasion, Ironheart, Armor Wars en meer: Disney kondigde afgelopen week al een barrage aan nieuwe Marvel-series aan voor Disney+. Allemaal net zo belangrijk voor het Marvel Cinematic Universe (MCU) als de bioscoopfilms. Maar daar blijft het niet bij: maak kennis met Marvel Studios: Legends.

Nu, slechts een paar dagen later, komt daar nog een serie bovenop: Legends. Misschien was de presentatie van vorige week al te vol met meer dan honderd nieuwe films en series, dus we moeten het maar zien als een mooi toetje.

Marvel Studios: Legends

Op Twitter laat Marvel Studios weten dat Marvel Studios: Legends op 8 januari al naar Disney+ komt. Het gaat om een gloednieuwe show die als een soort voorbereiding dient op aankomende series en films. Zo duiken de eerste twee afleveringen in de verhalen van Wanda en Vision, en hun avonturen en band tot nu toe in het MCU. Niet voor niks gaat de serie een week voordat WandaVision begint van start.

Nu het MCU uit meer dan twintig films en straks vele series bestaat is de kans steeds kleiner dat een consument alles heeft gezien. Met Marvel Studios: Legends kan Marvel die consumenten en diehard fans op een vermakelijke wijze een soort stoomcursus en recap geven. Een geheugenopfrisser van wat bijvoorbeeld tot nu toe allemaal met Wanda is gebeurd.

Geheugenopfrissers

Na WandaVision kun je steeds op nieuwe afleveringen rekenen wanneer er een nieuwe Marvel-serie of film uitkomt. Secret Invasion? Een week van tevoren krijg je waarschijnlijk een aflevering van Marvel Studios: Legends te zien over Nick Fury. Armor Wars? Wat is er tot nu toe ook al weer allemaal gebeurd met Rhodes?

Marvel Studios: Legends viert en codificeert wat er eerder is gebeurd door de vele rode draden die het ongeëvenaarde Marvel Cinematic Universe vormen samen te weven en de epische helden, schurken en momenten uit de hele MCU opnieuw te bezoeken ter voorbereiding op de langverwachte verhalen die nog gaan komen.”

8 januari op Disney+

Klinkt goed! Op naar 8 januari. Check ook de andere ambitieuze Marvel-series en Star Wars-series die zijn onthuld voor Disney+.

Twitter

Reageer op artikel:
Legends: Nieuwe Marvel Studios-serie op Disney+ komt sneller dan je denkt
Sluiten