‘Marvel schakelt James Bond acteur in als Silver Surfer’

Nu is het Marvel Cinematic Universe (MCU) een miljardenbusiness, maar rondom de millenniumwisseling moest Marvel de filmrechten voor zijn grootste helden verkopen om het hoofd boven water te houden. Waaronder de Silver Surfer.

De filmrechten voor de Fantastic Four, X-Men, Deadpool en alle andere mutanten lagen daardoor de afgelopen jaren bij Fox. Nu zijn de populaire superhelden terug in de stal van Marvel Studios. Door de overname van 21st Century Fox kunnen de X-Men weer naast de Avengers op het witte doek verschijnen!

Marvel’s plannen voor Fantastic Four

Kevin Feige, de baas van Marvel Studios, is al druk bezig met plannen voor het debuut van de X-Men en de Fantastic Four. Langzamerhand zullen steeds meer mutanten opduiken in het MCU. Naast een gloednieuwe Fantastic Four werkt de filmstudio naar verluidt ook aan een aantal solofilms.

De Avengers kregen eerst immers ook hun eigen solofilms voor ze opdoken in een epische team-up. Een van de eerste solofilms met een superheld uit het portefeuille van 21st Century Fox wordt volgens doorgaans zeer betrouwbare insiders de Silver Surfer.

Rami Malek als Silver Surfer?

Volgens expert Mikey Sutton wil Marvel niemand minder dan Oscar-winnaar Rami Malek inschakelen voor de rol. Je kunt hem onder andere kennen van Mr. Robot, Bohemian Rhapsody, BoJack Horseman en binnenkort No Time To Die.

Sutton weet dankzij zijn bronnen te melden dat Marvel van plan is om eerst Silver Surfer een solofilm te geven, voor de Fantastic Four hun debuut gaan maken als team. De film draait volgens de insider om de ontstaansgeschiedenis van de Silver Surfer.

work-out, rami malek, freddie mercury, bohemian rhapsody
Rami Malek als Freddie Mercury (20th Century Fox)

Wie is de Silver Surfer?

Voor degenen die het personage niet kennen: de Silver Surfer staat bekend als de heraut van Galactus, een wereldverslinder die naar verluidt ook naar het MCU komt.

Het personage begint als Norrin Radd, een jonge astronoom afkomstig van de planeet Zenn-La. Wanneer Galactus de wereld van Radd begint te consumeren, maakt de astronoom een deal om te voorkomen dat zijn planeet in de maag van de planeetverslinder terechtkomt. Radd-zoon wordt de heraut van Galactus, die het complete universum doorzoekt naar planeten waar de kosmische entiteit van kan smullen.

Kosmisch hoofdstuk

Maar goed, voorlopig blijft het bij geruchten, hoe betrouwbaar de bronnen ook zijn. Wij zien Rami Malek als Silver Surfer in ieder geval wel zitten, al helemaal na Bohemian Rhapsody. Het personage past tevens perfect in het kosmische hoofdstuk van het Marvel Cinematic Universe dat met The Eternals later dit jaar wordt ingeluid. Wordt vervolgd!

SCS

Reageer op artikel:
‘Marvel schakelt James Bond acteur in als Silver Surfer’
Sluiten