Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Marvel heeft zijn She-Hulk gevonden voor Disney+-serie

Fans waren even bang dat WandaVision naar 2021 zou worden verschoven, maar Disney+ had deze week goed nieuws te brengen. De eerste echte Marvel-serie die naar de streamingdienst komt zal steeds nog in 2020 van start gaan.

Dat is significant, want in tegenstelling tot bijvoorbeeld Daredevil op Netflix hebben de nieuwe series een direct impact op de films. Ze zijn net zo goed onderdeel van het Marvel Cinematic Universe (MCU), en bevatten dan ook dezelfde acteurs. Volgens Marvel Studios baas Kevin Feige zul je zowel de bioscoopfilms als de Disney+-series moeten volgen voor het complete verhaal.

Marvel heeft She-Hulk gevonden

Het lijkt er sterk op dat WandaVision het enige stukje MCU wordt waar fans dit jaar van kunnen gaan genieten. Gelukkig zijn er nog meer Disney+series om naar uit te kijken, waaronder Ms. Marvel, Loki, Falcon and the Winter Soldier, Moon Knight, Hawkeye en… She-Hulk.

Over die laatste show is nu bijzonder nieuws te melden. Marvel heeft namelijk zijn Jennifer Walters gecast, beter bekend als haar alter-ego She-Hulk! Niemand minder dan Tatiana Maslany gaat de vrouwelijke Hulk spelen. De meeste lezers kennen haar waarschijnlijk als de hoofdrolspeler van hitserie Orphan Black.

In Amerika te zien op BBC America, maar in Nederland vooral bekend als Netflix-serie. Ook schitterde ze onlangs nog in de ondergewaardeerde HBO-serie Perry Mason.

Hulk, maar met controle

She-Hulk gaat over Jennifer Walters, een nicht van Bruce Banner. Ze krijgt opeens de krachten van de Hulk nadat ze een bloedtransfusie van hem heeft ontvangen. Maar in tegenstelling tot Bruce, is Jennifer in staat om het grootste deel van haar persoonlijkheid, intelligentie en emotionele controle te behouden als ze los gaat als She-Hulk.

Een interessante versie van de Hulk, die pas in de laatste Marvel-films iets meer onder controle is. Jennifer Walters weet als She-Hulk in de comics zelfs haar werk als advocate gewoon uit te voeren. Hulk of geen Hulk.

Het is helaas nog niet bekend wanneer She-Hulk naar Disney+ komt. Aan het betrokken talent zal het in ieder geval niet gaan liggen. Onder andere Rick and Morty-schrijver Jessica Gao is betrokken bij het project. De regie van de eerste aflevering is in handen van Kat Coiro, die voor Netflix onder andere Dead To Me afleverde en bekend is vanwege It’s Always Sunny in Philadelphia.

Bron: Marvel Comics

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Variety

Reageer op artikel:
Marvel heeft zijn She-Hulk gevonden voor Disney+-serie
Sluiten