Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 13 feb 2019

Punisher-fans opgelet! De Marvel-series van Netflix komen mogelijk toch terug, maar niet op Disney+

Ze waren misschien niet allemaal even sterk, maar gemiddeld genomen hebben Netflix en Marvel gewoon ijzersterke superhelden series afgeleverd. Vooral Daredevil en The Punisher zaten goed in elkaar, maar ook Luke Cage en Jessica Jones waren zeker vermakelijk. Het was dan ook een flinke domper toen de ene na de andere van deze series gecanceld werd. Gelukkig gloort er hoop aan de horizon voor de fans.

Waarom werden de Marvel-series op Netflix ook alweer gecanceld? Nou, dat is eigenlijk heel simpel. Disney is de eigenaar van Marvel en zij komen later dit jaar met hun eigen streamingdienst: Disney+. Ze gaan dus de concurrentie aan met hun huidige partner Netflix en nemen logischerwijze hun eigen producties mee. Netflix moet dus afstand gaan nemen van alle Disney-films, waaronder dus ook de films van Marvel.

Netflix moet afscheid nemen van Marvel

Omdat de Marvel-series gemaakt zijn in samenwerking met Netflix, mag de streamingdienst deze houden, maar er gaan dus geen nieuwe seizoenen meer komen. Althans, niet op Netflix. Disney wil er nog niet veel over loslaten, maar ze hebben nog gezegd dat het definitief klaar is met Daredevil, The Punisher en de andere helden. Toch lijkt een reboot op Disney+ uitgesloten, want de mediagigant heeft laten weten dat titels met een rating hoger dan PG-13 niet welkom zijn op de streamingdienst.

Hulu kan de oplossing zijn

Zoals je waarschijnlijk wel weet, gaat het er in de Marvel series van Netflix behoorlijk hard aan toe. Deze zijn minimaal 16+ en volgens sommige instanties zelf 18+. Tja, dat past natuurlijk niet bij Disney en dus lijkt het einde voor deze series nabij. Of toch niet? Er is namelijk nog een derde partij die met de series aan de haal kan gaan. We hebben het dan over Hulu. Hoewel deze streamingdienst niet in Nederland beschikbaar is, zal je de naam vast wel eens gehoord hebben. Je kunt Hulu wel in Nederland gebruiken middels een VPN.

Dit is inderdaad niet heel geschikt voor kindertjes:

The Punisher S01xE12 – Netflix Series – Castle kills Agent Orange

God damn it Frankie. I love to watch you work.

Wat je waarschijnlijk niets weet is dat Hulu voor 60% eigendom is van Disney en niet zoveel moeite heeft met 16+ of 18+ ratings. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat Disney hun meer volwassen content gaat aanbieden via Hulu. Dan denk je dus automatisch aan nieuwe seizoenen van de huidige Marvel-series op Netflix. De Senior Vice President Original Programming van Hulu heeft in ieder geval aangegeven dat hij openstaat voor deze series.

Wat gaat Disney+ ons brengen?

Of het ook daadwerkelijk gaat gebeuren is natuurlijk nog maar de vraag, maar er dus een platform waar Disney hun Marvel-series voort zou kunnen zetten. We gaan het zien! Wil je meer weten over Disney+? klik dan hier. Disney+ opent overigens ook de aanval met één van de duurste series ooit gemaakt en het schijnt dat zelfs Elon Musk daarin een klein rolletje heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

We Got This Covered

Reageer op artikel:
Punisher-fans opgelet! De Marvel-series van Netflix komen mogelijk toch terug, maar niet op Disney+
Sluiten