Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 okt 2019
Leestijd: 3 minuten

Secret Wars: Marvel Cinematic Universe’s duizelingwekkende toekomst

Disney opereert met het Marvel Cinematic Universe op een schaal die nog nooit eerder is vertoond in Hollywood. Zeker nu er ook peperdure Marvel series voor Disney Plus worden geproduceerd.

De toekomst van Marvel

Dat betekent dat er tientallen projecten tegelijkertijd in ontwikkeling zijn, waardoor de geruchtenmolen ook 24/7 op volle toeren draait. De ene bron is betrouwbaarder dan de ander, maar langzaam beginnen de contouren van de toekomst van het MCU steeds duidelijker te worden.

Pak er alvast een zoutvaatje bij, want we bundelen recente (betrouwbare) geruchten met als resultaat een voorzichtig voorproefje op de toekomst van Spider-Man, Sony en het MCU.

Secret Wars: multiverse!

Ten eerste lijkt het erop dat Marvel en Sony een Spider-Man multiverse op willen zetten, mede gebaseerd op de Secret Wars comics. Het resultaat?

Films met niet alleen Tom Holland maar ook Andrew Garfield en Tobey Maguire. Precies: de vorige Spider-Mans. Een grote wens van veel fans. Als dit klopt, dan is Marvel bereid heel ver te gaan.

 Bron: Marvel Comics

Het plan is naar verluidt op dit moment om Tom Holland op te laten duiken in Venom 3, samen met Carnage en een planeet aan symbioten.

Volgens insiders zal de film echter niet Venom 3 heten als Marvel Studios president Kevin Feige de films gaat produceren, omdat Marvel niet aan films over slechteriken doet. Als de deal voor zijn betrokkenheid rond is, dan zal de link met het MCU in stand blijven maar vallen de eerste twee Venom films buiten de boot. Die zijn dan dus niet canon, en Tom Hardy’s personage wordt dan meer neergezet als antiheld dan als schurk.

Als Feige het te druk heeft om Sony Pictures te helpen, dan zal Tom Holland alsnog opdraven maar zonder referenties naar of links met het Marvel Cinematic Universe.

Venom en Spider-Man gaan elkaar naar verluidt ontmoeten door het multiverse, de manier waarop ook Maguire en Garfield geïntroduceerd zullen worden. Al die bouwstenen zijn een onderdeel van een reeks aan Secret Wars films en tv spinoffs (Disney Plus), de volgende grote stap voor het MCU.

Schurken

Secret Wars is een grootschalig event uit de comics dat in 2015 plaats vond. De Avengers nemen het in die comics op tegen allerlei verschillende versies van schurken, omdat de oorlog zich afspeelt in oneindig aantal alternatieve universums.

Daardoor duikt naar verluidt niet alleen Doctor Doom op, maar ook Galactus, The Mandarin en Red Skull. Het reeds aangekondigde Doctor Strange in the Multiverse of Madness zal volgens insiders verklaren hoe al die universums samen gaan komen.

Marvel Comics Secret Wars
Bron: Marvel

De hele wereld

Dat zal ook nodig zijn, want Marvels plannen zijn ambitieus. Eerdere geruchten wijzen erop dat Doctor Doom Europa zal veroveren, Mandarin Azië en Red Skull de Verenigde Staten. In een serie aan films en series zullen de superhelden alles op alles moeten zetten om in verschillende universums de aarde te redden.

Zout

Nogmaals: voorlopig hebben we het hier nog gewoon over geruchten. Nog niks is zeker, en Marvel is ongetwijfeld ook nog plannen aan het tweaken. Langzaam wijzen wel bijna alle geruchten op dezelfde richting: Secret Wars dus. Hoe de invulling op het witte doek eruit gaat zien, blijft voorlopig nog even de vraag.

De multiverse biedt in ieder geval ruimte aan de vele makers om ondanks een continu uitdijend Cinematic Universe zonder beperkingen hun eigen verhaal te vertellen. Een paralel universum is immers een prachtig excuus om een optimaal te vertellen. Net zoals Joker, aan de kant van DC, geen last heeft van Suicide Squad of Justice League. Laat maar komen Marvel!

Bij deze alvast een mooie primer voor als je al alles van Secret Wars wil weten:

Secret Wars: What You Need To Know!

Today on Variant Arris tells you what you need to know about Marvels Secret Wars event! Plus he talks to artist: Ryan Stegman(Inhuman), writer: Frank Barbiere(Avengers World), and writer: Josh Williamson(Battleworld: Red Skull) about the books there working on! and as always see what comics you should buy this week!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Secret Wars: Marvel Cinematic Universe’s duizelingwekkende toekomst
Sluiten