Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 16 okt 2019

Marvel schrijver zet heftige kritiek op ‘zeer slechte’ Joker door

Dan Slott is een grote naam in comics-land. Als schrijver heeft hij voor Marvel geliefde series geschreven over onder andere Spider-Man, Fantastic Four en Iron Man. Series die direct of indirect de basis vormden voor de films uit het Marvel Cinematic Universe.

Marvel schrijver gaat los op Joker

Ook voor DC heeft hij tientallen comics geschreven, waaronder Batman: Arkham Asylum en Superman. De beste man heeft uiteraard dus al Joker in de bioscoop gecheckt. Gezien zijn achtergrond en de lovende recensies zou je dan ook zeggen dat hij dolenthousiast over de film zou zijn…

Plottwist, dat is allerminst het geval. Slott vond de film van Warner Bros. niet alleen tegenvallen, maar bestempelde Joker op Twitter zelfs als een zeer slechte film:

“Joker was slecht. Heel slecht, ” aldus de schrijver. “Het acteerwerk van Joaquin Phoenix was GOED… in een SLECHTE film. Ja, Joker was een slechte Joker film.”

Dat leidde logischerwijs meteen tot een hoop ophef onder fans, waarop Slott benadrukte dat hij “niet anti-DC” is. Sterker nog, hij is fan onder andere Wonder Woman en The Dark Knight.

“Dat is nog wel het meest frustrerende aan de Joker film… Er zijn zoveel EXCELLENTE DC Comics die over de oorsprong van Joker gaan. ELK van die comics, door gewoon de strippagina’s als storyboards te gebruiken, zou tot een veel betere film hebben geleid dan wat ze op het witte doek hebben getoverd.” Duidelijke taal dus.

Ranzige kers

En daar hield het niet mee op: “Net als je denkt dat de Joker-film niet erger kan worden, hebben ze een manier gevonden om een scène op te nemen die we al veel te vaak hebben gezien in … superheldenfilms. (Als je Joker zag, weet je waar ik het over heb.) Dat was de ranzige kleine kers bovenop deze al vreselijke sundae. ”

Sommigen waren het met de Marvel schrijver eens, maar Slott kreeg zo’n lawine aan kritiek over zich heen dat hij later nogmaals besloot te reageren:

“Ik: dit is mijn mening over iets. Boze twitter man: je hebt het verkeerd. Snappen mensen niet hoe meningen werken?” De schrijver erkende vervolgens dat je prachtige verhalen over vijanden van bijvoorbeeld Batman kunt schrijven en dat hij fan is van duistere films, maar voegde daaraan toe dat Joker daar in zijn ogen simpelweg in heeft gefaald.

“Je kunt het niet klaarspelen door andere / betere films te imiteren,” legde de schrijver uit, waarbij hij Taxi Driver, King of Comedy, Falling Down en Fight Club als voorbeelden van “betere films” noemde. “Als het tempo niet goed is, als het personage te ver gaat, te snel, waarom zouden we dan als publiek geïnvesteerd blijven?” Ging Slott verder.

Wordt ongetwijfeld vervolgd! Lees in de tussentijd ook de opmerkelijke kritiek die Robert De Niro afgelopen week op Marvel films leverde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Reageer op artikel:
Marvel schrijver zet heftige kritiek op ‘zeer slechte’ Joker door
Sluiten