Een domper voor Marvel-fans! Netflix heeft Daredevil officieel gecanceld

Ze zijn misschien niet zo goed als de films, maar Netflix heeft met hun Marvel producties wel een aantal topseries neergezet. Helaas begint het succes nu wel een beetje terug te lopen. Eerder werden Luke Cage en Iron Fist al gecanceld en nu valt ook het doek voor de serie waar het allemaal mee begon: Daredevil. Is dit het begin van het einde voor Marvel op Netflix?

Het begint er wel een beetje op te lijken. Netflix heeft nu al drie series uit de reeks laten vallen en van een nieuwe superheld ontbreekt nog ieder spoor. Alleen Jessica Jones en The Punisher zijn nu nog maar over. Dat is vrij karig en betekent indirect ook de doodsteek voor spin-off serie The Defenders. Waarom Netflix in rap tempo afscheid neemt van de ooit zo succesvolle superhelden is niet bekend, maar we kunnen het wel raden.

Daredevil komt wel terug, maar niet op Netflix

In de officiële statement van Netflix die via The Hollywood Reporter naar buiten kwam, werd namelijk niet echt een reden gegeven: “Marvel’s Daredevil zal niet voor een vierde seizoen terugkeren op Netflix. We zijn ontzettend trots op het laatste seizoen van de show, en ook al is het pijnlijk voor de fans, wilden we wel op een hoogtepunt eindigen. We zijn onze partners bij Marvel, showrunner Erik Oleson, de schrijvers, de fantastische cast, waaronder Charlie Cox als Daredevil zelf, ontzettend dankbaar.”

“Hetzelfde geldt voor de fans die onze show al die jaren hebben gesteund. De serie is dan misschien tot een einde gekomen, maar de huidige drie seizoenen blijven de komende jaren gewoon beschikbaar op de streamingdienst, en Daredevil zal als personage terugkeren in toekomstige projecten van Marvel.” aldus Netflix.

Marvel’s Daredevil: Season 3 | Official Trailer [HD] | Netflix

Missing for months, Matt Murdock (Charlie Cox) reemerges a broken man, putting into question his future as both vigilante Daredevil and lawyer Matthew Murdock. But when his archenemy Wilson Fisk (Vincent D’Onofrio) is released from prison, Matt must choose between hiding from the world, or embracing his destiny as a hero.

Daredevil is dus nog niet helemaal verleden tijd en zal nog wel terugkeren binnen Marvel, maar niet op Netflix. De reden daarachter is logisch. Dit heeft namelijk alles te maken met de nieuwe streamingdienst Disney+. Disney is eigenaar van Marvel, dus het zou vreemd zijn als Netflix series gaat maken in samenwerking met een zusterbedrijf van de concurrent. Het lijkt erop dat Netflix zich liever focust op andere franchises. Logisch.

Het einde tussen Marvel en Netflix

Gelukkig kunnen de Marvel-fans nog wel uitkijken naar seizoen 3 van Jessica Jones en seizoen 2 van The Punisher. Deze gaan nog gewoon verschijnen, maar de kans is groot dat ze daarna ook gecanceld worden. Jammer, maar helaas.

WANT

Reageer op artikel:
Een domper voor Marvel-fans! Netflix heeft Daredevil officieel gecanceld
Sluiten