Marvel, let op! Jason Momoa ziet de rol van Wolverine wel zitten

Marvel heeft met het selecteren van talent echt het verschil gemaakt de afgelopen tien jaar. Vooral als het om de belangrijkste persoon achter de camera gaat: de regisseur. Keer op keer koos de gigant voor een onbekende naam of een indie-talent.

Jason Momoa als Wolverine?

Daardoor is het Marvel Cinematic Universe ook zo divers, en kijken we niet keer op keer naar hetzelfde superhelden verhaal. We hoeven Marvel dan ook niet de les te lezen wat de casting van het bedrijf betreft. Toch zouden we de piefen van de gigant even willen wijzen op een interview dat onlangs plaats vond, met Jason Momoa.

Ja, de acteur die onlangs nog op het witte doek schitterde als Aquaman. Een superheld van DC. Tijdens een conferentie in San Antonio werd de acteur gevraagd welk personage uit het MCU hij het liefst zou willen spelen. Vol enthousiasme zei hij het volgende:

“Ik zou het fantastisch vinden om Wolverine te spelen… Hugh Jackman was fenomenaal. Al sinds ik jong was ben ik groot fan van Wolverine.”

Kiest Marvel deze weg?

Kijk, in theorie zou dit kunnen gebeuren. De contracten van dergelijke acteurs leggen geen stokje voor dit soort overstapjes. In de praktijk is de kans dat Jason Momoa Wolverine gaat spelen echter zeer, zeer klein.

We zagen onlangs nog een reden voorbij komen, bij het casten van de nieuwe Batman. Daarbij wilde Warner Bros. eigenlijk niet voor Nicholas Hoult gaan omdat hij al een rol had gespeeld in The X-Men. Dan zou het publiek hem als een ander personage gaan zien, in plaats van Batman zelf. De studio’s willen natuurlijk dat je het gezicht alleen met hun eigen superheld of schurk associeert.

Er werd gedacht dat Jason Momoa geen Engels sprak door zijn rol in Game of Thrones
Jason Momoa als Aquaman

Aan de andere kant zien we het met kleinere rollen wel gebeuren. Zachary Levi speelde een rolletje in de Thor films, en is nu hoofdrolspeler in Shazam voor DC. Maar een grote naam als Jason Momoa die de hoofdrol speelde in een van de meest succesvolle DC films tot nu toe? Hele kleine kans.

Hugh Jackman stopt er echter wel mee, dus er zal een onvermijdelijke opvolger gevonden moeten worden. Wolverine is te belangrijk voor de X-Men om het personage te doen laten verdwijnen. Daarmee heb je ook meteen de sleutel te pakken: de X-Men.

Marvel zal de mutanten vroeger of later in zijn Cinematic Universe introduceren, nu het de filmrechten in handen heeft. Waarschijnlijk worden alle X-Men opnieuw gecast, dus op die manier kan Wolverine ook zijn debuut maken.

Waarschijnlijk maakt Disney dan een onverwachte keuze, voor een relatief onbekende acteur die compleet in de rol van Wolverine kan verdwijnen. Iemand die opnieuw kan doen wat Jackman met verve voor elkaar kreeg: als gezicht van Wolverine groot worden.

Ach, Momoa hoeft er niet van wakker te liggen. Van Baywatch en Stargate: Atlantis tot Game of Thrones en DC: de beste man heeft een CV waar je U tegen zegt. Binnenkort komt daar ook nog de ambitieuze adaptatie van Dune bij.

Check ook deze absolute superfan die zo vaak naar Avengers: Endgame is geweest, dat hij er een record mee vestigde. Als het aan de fans ligt, gaat deze bizarre keuze Wolverine spelen.

ComicBook

Reageer op artikel:
Marvel, let op! Jason Momoa ziet de rol van Wolverine wel zitten
Sluiten