Thanos reageert op controverse rondom Joker (en Marvel film is nu al verslagen)

Alle controverse rondom Joker heeft de film niet tegen gehouden. Sterker nog, Joker is een groot succes. De film versloeg in zijn eerste weekend niet alleen Venom en Justice League, maar heeft nu in totaal al meer geld in het laatje gebracht dan de laatste X-Men film: de flop Dark Phoenix.

Joker verslaat nu al Dark Phoenix

Ja, dat lees je goed: in minder dan de week heeft deze eigenzinnige drama-film al meer verdiend dan wat een grote mainstream X-Men film na maanden in de bioscoop opbracht. Nu was Dark Phoenix natuurlijk ook het slachtoffer van belabberde marketing en de overname van Fox door Disney, maar toch. Joker is weet in ieder geval qua bezoekersaantallen alle verwachtingen te overtreffen.

Dark Phoenix bleef na tien weken steken op 252.4 miljoen dollar. Joker was dat bedrag al na zijn opening voorbij, na vijf dagen. Bovendien kostte X-Men: Dark Phoenix 200 miljoen dollar om te maken, terwijl de film over de Batman schurk ‘slechts’ een budget van 55 miljoen had.

Thanos reageert

Aan de kant van Marvel zijn er ook fans. Josh Brolin, de acteur die Thanos speelde in de Avengers films en Cable in Deadpool, deelde zijn lof voor Joker op Instagram.

“Om Joker echt te waarderen moet je denk ik iets traumatisch in je leven hebben meegemaakt… Of ergens in je psyche begrijpen wat echte compassie is…” Brolin prijst de film voor het inspireren van mensen om “een antwoord en een oplossing te zoeken voor de kwesties rond geweld en geestelijke gezondheid die om ons heen totaal uit de hand zijn gelopen.” Daarmee maakt de acteur korte metten met de critici die beweren dat Joker aanspoort tot geweld.

Lees hier zijn complete betoog. Wil je rond de feestdagen als Joker gekleed naar feestjes gaan? In dit artikel helpen we je een outfit samen te stellen. Check ook ons ranglijstje met de beste Jokers ooit, van Jack Nicholson tot Jared Leto. Of lees nog een keer onze recensie van Joker. Is het echt een topfilm?

Reageer op artikel:
Thanos reageert op controverse rondom Joker (en Marvel film is nu al verslagen)
Sluiten