Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Het lijkt er sterk op dat Marvel Tony Stark terug gaat brengen

We kunnen er ondertussen wel van uit gaan dat je Avengers: Endgame hebt gezien, toch? Tijd voor spoilers! Hoewel Tony Stark op zeer heldhaftige wijze zijn leven opofferde om het Marvel Cinematic Universe te redden, is er toch nog een kansje dat we Iron Man terug gaan zien op het witte doek.

Komt Tony Stark terug?

Met de dood van Tony Stark was het cirkeltje van meer dan tien jaar aan Marvel films weer rond. Jon Favreau castte Robert Downey Jr. als Tony Stark voor de eerste Iron Man film, het onverwachte succes waarmee een indrukwekkend Cinematic Universe werd afgetrapt. Check trouwens ook de verrassend toffe kookshow van Jon Favreau, waarvan het tweede seizoen nu op Netflix staat.

Maar goed, terug naar Iron Man. De eerstvolgende Marvel film die we te zien gaan krijgen is Black Widow, een solo-film van de superheld die ook het loodje legde in Endgame. Dat is echter mogelijk omdat het een prequel is, die zich afspeelt voor al het filmgeweld van de afgelopen jaren. Een jongere Nastasha Romanova.

Oftewel, in een periode waarin Tony Stark ook nog vrolijk rond vloog in zijn Iron Man-pak. Afgelopen weekend wist het doorgaans betrouwbare Deadline te melden dat Robert Downey Jr. een rol speelt in Black Widow: “Downey zal voor een laatste keer te zien zijn als Stark, in de Marvel prequel Black Widow in mei 2020.”

Verwijderde scène

Vervolgens ontplofte het internet, terwijl we dit eigenlijk al wisten. Tijdens Comic-Con werd een Black Widow trailer getoond waarin Tony Stark te zien was. Het ging niet om een nieuwe scène, maar een scène die geschrapt was uit Captain America: Civil War. In de verwijderde scène zegt Stark het volgende tegen Natasha: “It must be hard to shake the double agent thing, huh? … They’re coming for you.”

Die beelden kun je hieronder checken. Vervolgens krijg je in de trailer het Marvel-logo te zien en springt de trailer naar Boedapest. Er is in de afgelopen jaren al meermaals in Marvel films verwezen naar de activiteiten van Black Widow in die stad.

Door op die slimme manier een geschrapte scène her te gebruiken kan Marvel een nieuw avontuur aftrappen. Daarmee hebben we ook direct het slechte nieuws: wellicht is alle vreugde van diehard fans onterecht. De kans is nog steeds aanwezig dat het enkel om die jaren geleden gefilmde scène gaat.

We hebben nog geen garantie dat Robert Downey Jr. daadwerkelijk nieuwe scènes heeft gefilmd voor Black Widow. Die kans lijkt klein, gezien de acteur meermaals heeft aangegeven dat hij het stokje over heeft gegeven en zin heeft in het volgende hoofdstuk van zijn leven. Of gaat Marvel toch fans verrassen? We gaan het in mei ontdekken.

Tony Stark and Black Widow argue | Captain America: Civil War

All copyright goes to Marvel, Disney.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het lijkt er sterk op dat Marvel Tony Stark terug gaat brengen
Sluiten