Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Marvel heeft duizelingwekkende plannen voor Hugh Jackman (en Wolverine)

Hugh Jackman had zich geen beter afscheid als Wolverine kunnen wensen dan Logan (2017). James Mangold leverde een meesterwerk af dat het plastic gevoel van de eerdere Fox-films verwisselde voor een grauwe 18+ wereld. En hoe!

Hugh Jackman als Wolverine

Sindsdien vliegen de castinggeruchten je om de oren: Wie gaat de nieuwe Wolverine spelen? Van Danny DeVito (inclusief fan-art!) tot en met Taron Egerton, we hebben een hoop opties voorbij zien komen. Maar wat nou als Hugh Jackman toch nog één keer het toneel opstapt, dit keer voor Marvel?

Nu Disney Fox heeft overgenomen zijn iconische karakters als Deadpool, de X-Men en de Fantastic Four eindelijk terug in de stal van Marvel. Oftewel, Wolverine zou theoretisch gebruikt kunnen worden in aankomende Marvel films. Sterker nog, de studio zou gek zijn om zo’n iconisch personage achterwege te laten.

Eenmalig optreden in Secret Wars

De laatste geruchten wijzen erop dat Marvel Studios een manier zoekt om Hugh Jackman terug te brengen, ondanks zijn ‘pensioen’. De aankomende films bouwen op naar een groot event genaamd Secret Wars, met het multiverse als middenpunt. Oftewel, verschillende parallelle universums.

Het is een van de meest geliefde arcs uit de comics, en Kevin Feige wil volgens betrouwbare bronnen Hugh Jackman introduceren als een Wolverine van een andere aarde. Het zou om een eenmalige rol gaan, waarbij hij als Wolverine uit het ‘Fox-verse’ opduikt om het tegen de helden uit het MCU op te nemen.

Feige kan zo Secret Wars gebruiken om zijn nieuwe speeltjes in te zetten. Parallelle universums zijn een mooie verklaring voor het feit dat dergelijke personages nu pas opduiken, en niet al bijvoorbeeld de Avengers te hulp schoten tijdens Endgame.

Lees ook: Secret Wars: Marvel Cinematic Universe’s duizelingwekkende toekomst

Plan B: Doctor Doom

Een terugkeer voor de langere termijn zit er dus niet in, maar voor zo’n megastunt moet Hugh Jackman wel te porren zijn, toch? Volgens dezelfde bronnen die de reboot van Inhumans, Taskmaster  in Black Widow en de Nova film wisten te onthullen heeft Marvel tevens een plan B. Naar verluidt willen ze Jackman de rol van Doctor Doom aanbieden als hij een comeback als Wolverine niet ziet zitten.

In de tussentijd gaan we Logan nog een keer checken! Benieuwd naar wat de geheime plannen zijn van Marvel? Check dan ons artikel waarin we je kennis laten maken met Nova, een personage dat de toekomst van het MCU vorm gaat geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WGTC

Reageer op artikel:
Marvel heeft duizelingwekkende plannen voor Hugh Jackman (en Wolverine)
Sluiten