Fan onthult fascinerende horror-trailer voor Marvel Cinematic Universe

Het Marvel Cinematic Universe is er sinds Disney een stuk… liever op geworden. Familievriendelijk. Onlangs blikten we terug op de eerste Marvel films, voor een lijstje met dingen die Disney nu nooit meer zou toestaan.

Marvel houdt het de laatste jaren netjes geschikt voor het hele gezin. Daar is niks mis mee, daardoor kunnen jong en oud van de superheldenfilms genieten. Het onderscheidt de films ook van bijvoorbeeld het aanbod van DC en Warner Bros. Die pakken het een stuk grimmiger aan.

Marvel films in horror-sausje

Maar wat nou als het Marvel Cinematic Universe een horror-franchise was? Het is bijna niet voor te stellen, maar die vraag heeft de YouTuber FullBelly Edit toch beantwoord. Hij heeft een horror-trailer voor het MCU.

Gooi wat geschreeuw, heftige muziek en een filtertje over slim gekozen beelden heen en je komt een heel eind. Zo heeft hij bijvoorbeeld de zombies uit Spider-Man: Far from Home slim ingezet, evenals de apocalyptische beelden uit Avengers: Endgame.

Over horror gesproken: lang leek het erop dat regisseur Scott Derrickson de eerste Marvel horrorfilm zou gaan maken met Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Disney durfde dat naar verluidt uiteindelijk toch niet aan, en zette een nieuwe regisseur op het project.

Sam Raimi

Niemand minder dan Sam Raimi, de regisseur van de film waarmee de huidige superhelden-hype begon. Dan hebben we het over Spider-Man, met Tobey Maguire als Peter Parker. Hij gaat het vervolg van Doctor Strange regisseren. Raimi heeft de laatste jaren veel werk gedaan in het horror-genre, dus wellicht kunnen horror-fans nog op een mooie verassing rekenen…

Die film komt in 2022 uit, dus tegen die tijd weten we meer. Check overigens ook de ultieme Marvel Cinematic Universe-kijklijst die een comedian in elkaar heeft gezet. Hij heeft elke individuele scène uit elke film chronologisch op een rijtje gezet.

Reageer op artikel:
Fan onthult fascinerende horror-trailer voor Marvel Cinematic Universe
Sluiten