Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Joker ster levert opnieuw felle kritiek op Marvel films in Netflix special

Comedian en podcasthost Marc Maron heeft het weer voor elkaar gekregen. In zijn nieuwe stand-up special voor Netflix, End Times Fun, neemt hij Marvel films op de korrel.

Je kunt Marc Maron kennen als acteur uit GLOW of Joker, of als presentator van zijn eigen podcast. WTF With Marc Maron is al mateloos populair sinds de eerste paar afleveringen uit 2009.

Marc Maron vs. Marvel fans

De stand-up comedian heeft in het verleden al meermaals de draak gestoken met Marvel films. Sterker nog, Maron leverde meermaals terwijl hij te gast was bij talkshows op de Amerikaanse televisie flinke kritiek op de superheldenfilms.

In zijn nieuwe stand-up special voor Netflix is het opnieuw raak. Volgens de acteur kunnen Marvel fans zich gedragen als “religieuze fanatici” bij het bespreken van hun geliefde films. Daarbij wijst Maron erop dat die fans niet langer een minderheid zijn, geen verborgen gekken.

Culturele bubbel

Volgens hem hebben de films van Marvel Studios een “culturele bubbel” gecreëerd die misschien niet ‘Zo kwaadaardig als Fox’ is, maar nog steeds iets is dat Maron “cultureel kwaadaardig” noemt. Schadelijk dus.

Het lijkt erop dat de comedian vooral moeite heeft met de eenheidsworst die er volgens hem wordt uitgebracht. Ook heeft Maron er moeite mee hoe woedend Marvel fans reageren op elke vorm van kritiek. Fanboys dus. In dat opzicht is de parallel met religie niet eens zo vergezocht.

Marc Maron Netflix
Bron: Netflix Bron: Netflix

En Joker dan?

Maar wacht even, Marc Maron speelde toch een rol in Joker? Dat klopt. Toch is die film anders, aldus de podcasthost. Over die film heeft hij alleen maar positieve dingen te zeggen, juist omdat Joker volgens Maron laat zien dat het ook anders kan. Juist omdat Joker zo verschilt van de “eenheidsworst” die er door de industrie op rap tempo wordt geproduceerd.

Ach, dat argument kennen we ondertussen wel. Wat ons betreft is Marvel Studios juist een goed voorbeeld van een studio die diversiteit in het absoluut verder vrij eentonige genre. Kijk alleen al naar Thor: Ragnarok versus de eerste Thor-film.

En als het goed is wordt Doctor Strange in the Multiverse of Madness juist weer meer horror-achtig. Althans, als Disney niet in de paniekmodus schiet

Check hieronder een trailer voor de nieuwe stand-up special van Marc Maron:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Joker ster levert opnieuw felle kritiek op Marvel films in Netflix special
Sluiten