Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Media 12 aug 2019

Aanschouw: YouTube helden maken Marvel films 18+ in brute video

De Marvel films zitten altijd tjokvol spectaculaire acties. Legers die op elkaar afstormen, superkrachten die van je beeldscherm af spatten en steeds groteskere schurken.

Marvel gaat 18+

Toch blijft het altijd binnen de lijntjes. Aan de veilige kant. Zeker na het kijken van een Daredevil of Punisher op Netflix beklijft het gevoel dat Marvel zich inhoudt. Je mist net die extra punch.

Alle films moeten immers geschikt blijven voor het hele gezin. Geen krakende botten, geen rondvliegend bloed. Gelukkig hebben we YouTube nog, waarop creatieve geesten hun skills los kunnen laten.

Op het gebied van special effects is Corridor Digital op YouTube het neusje van de zalm. Dat is een groep VFX-artiesten die zelf korte films maken en bestaande franchises onder handen nemen.

Ook een aanrader: ze leveren geregeld met een stunt-acteur commentaar op beroemde stunts uit films. Hetzelfde doen ze voor CGI in films, waardoor je een intrigerend kijkje krijgt in de keuken van Hollywood.

Ook hebben ze een serie waarin ze bekende films ‘verbeteren’. Van de pistolen in John Wick die niet realistisch genoeg zijn tot de belabberde Scorpion King uit The Mummy Returns. Met beperkte middelen klaren ze telkens weer de klus.

In hun nieuwste video dagen ze zichzelf uit om binnen enkele dagen de Marvel films van een 18+-sausje te voorzien. R-rated dus, in het Engels.

Ze kiezen voor Captain America: Civil War, en laten er hun jaren aan expertise op los. Opeens worden de vijanden onthoofd, vliegt het bloed in het rond en worden er flink wat botten gekraakt.

Achter de schermen

Het eindresultaat is hilarisch. Is het perfect? Verre van. We hebben het hier nog steeds over YouTube-kwaliteit. Wat deze paar gasten echter binnen enkele dagen voor elkaar hebben gekregen, is ronduit indrukwekkend. Inclusief eigen geluidseffecten.

Het toffe aan dit kanaal is dat je dus niet alleen het eindresultaat krijgt te zien, maar ook de weg er naar toe. Dat is minstens net zo interessant. Check verder hun kanaal voor meer van dit soort video’s, evenals hun primaire kanaal, Corridor Digital, waarop ze compleet originele korte films plaatsen.

Check ook ☛ Nederlandse bodybuilder ‘Duch Giant’ speelt in volgende Marvel film

We Made Marvel R-Rated

For 10% off your first purchase, go to http://bit.ly/Make_A_SQUARESPACE and use offer code ‘corridorcrew’ at checkout! Thanks to Armor Factory for the Iron Man Suit: http://bit.ly/Make_Your_Own_Suit CONSIDER SUBSCRIBING ► http://bit.ly/Subscribe_Corridor_Crew Watch This Show From The Beginning ► http://bit.ly/Watch_Season1 This Episode ► The Crew attempts to put their “R-rated” spin on some of Marvel’s juiciest action scenes!

Reageer op artikel:
Aanschouw: YouTube helden maken Marvel films 18+ in brute video
Sluiten