Eternals: Marvel onthult eerste openlijk homoseksuele superheld

Diversiteit heeft Marvel Studios de afgelopen jaren veel gebracht. Black Panther en Captain Marvel bewezen dat fans open staan voor andere verhalen, achtergronden en gezichten. Daar wil Disney nog verder op in gaan zetten met Phase Four van het Marvel Cinematic Universe.

Marvel onthult homoseksuele superheld

Niet alleen omdat diversiteit belangrijk is, maar ook omdat het afwisseling biedt in de eeuwige barrage aan superheldenfilms. Plus: geen enkele studio zal nee zeggen tegen de bedragen die films als Black Panther opleveren.

Een grote stap wordt gezet in 2020, op 7 november om precies te zijn. Dan komt Eternals uit, Marvel’s kosmische superheldenfilm die meerdere millennia besluit. In die zin is Eternals misschien nog wel ambitieuzer dan Avengers: Endgame. Zo wil het bedrijf duidelijk de toon voor de komende jaren zetten.

Geruchten wezen er eerder al op dat Richard Madden in die film Marvel’s eerste openlijke gay superheld zou gaan spelen. Dan hebben we het over Ikaris. Meer weten over alle superhelden die deel uitmaken van de Eternals? Check dan ons achtergrondartikel over de groep, en de evolutionaire oorlog die een belangrijke rol in de film gaat spelen.

Terug naar de geruchten. Al hoeft het niet bij geruchten te blijven, want Marvel Studios heeft de eerste beelden van Eternals gedeeld. Niet op het internet, helaas, maar tijdens CCXP 2019. Dat is een conferentie in Brazilië.

Phastos in trailer Eternals

De daar getoonde trailer heeft helaas nog niet zijn weg naar het internet gevonden, maar gelukkig waren een hoop fans aanwezig. Volgens hen is de superheld die gespeeld wordt door Brian Tyree Henry daarin te zien met zijn man en twee kinderen. Daarmee is het de eerste openlijke homoseksuele man in een Marvel film.

Brian Tyree Henry (Geoff Robins / AFP)

Het komt tevens overeen met de eerdere opmerkingen van Marvel Studios president Kevin Feige: “Hij is getrouwd, hij heeft een familie, dat maakt deel uit van wie hij is,” aldus Feige toen hij te gast was bij Good Morning America in afgelopen augustus.

De zwarte acteur speelt de superheld Phastos. Daarmee zet Marvel dus twee stappen, door niet zoals gewoonlijk een witte acteur een homoseksueel personage te laten spelen. De superhelden uit Eternals zijn onsterfelijk, en hebben daarmee in sommige gevallen miljoenen jaren aan levenservaring. In meerdere opzichten worden het dus unieke personages met vele facetten.

Tijdens San Diego Comic-Con werd tevens bevestigd dat Tessa Thompson’s Valkyrie biseksueel is.

Phastos
Bron: Marvel Comics

Pink News

Reageer op artikel:
Eternals: Marvel onthult eerste openlijk homoseksuele superheld
Sluiten