Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Marvel insider onthult verrassende plannen Eternals en Avengers

Als we het over pure aantallen hebben dan zal het lang duren voor we opnieuw zoveel superhelden als in Avengers: Endgame tegelijkertijd op het witte doek zullen zien. De eerste stappen richting een volgende climax worden gezet in The Eternals.

The Eternals: Marvel’s volgende stap

Die film komt begin november uit. Marvel Studios heeft een indrukwekkende cast klaar staan, vol nieuwe superhelden en schurken.

Volgens de gereputeerde Marvel insider Daniel Richtman verschillen de Eternals echter in een belangrijk opzicht van de Avengers: slechts een paar gaan een belangrijke rol spelen in het Marvel Cinematic Universe (MCU).

Eternals vertelt het verhaal van de gelijknamige groep onsterfelijke wezens, die onze planeet al millennia lang beschermen. Dus ook al lang voor de Avengers ontstonden. Waarom ze in Avengers: Endgame niet de aarde kwamen redden, gaan we hopelijk in november ontdekken.

Twee nieuwe gezichten

De ambitieuze film gaat naar verluidt duizenden jaren beslaan en dus door de tijd springen. Volgens Richtman zal de film zich vooral focussen op twee gezichten, in plaats van de hele groep: Sersi (Gemma Chan) en Black Knight (Kit Harington). Hun liefdesverhaal zal de belangrijke rode draad worden, niet de superheldengroep als ensemble zelf. Althans, als we dus de geruchten moeten geloven.

Dat wordt bevestigd door mensen die de set van de film hebben bezocht. Het verhaal draait uiteindelijk dus naar verluidt niet zo zeer om de Eternals zelf, en meer om Sersi en Black Knight. Sterker nog, er wordt gespeculeerd dat ze uiteindelijk lid zullen worden van de Avengers.

Het focussen op Black Knight is een slimme zet. Het zorgt ervoor dat het publiek zich kan identificeren met een mens, in plaats van een onsterfelijke god. Het is een stukje menselijkheid dat Marvel’s comics altijd al zo sterk heeft gemaakt, tegenover de afstandelijkere ‘perfecte’ helden van DC.

Grootse plannen

Neem dat nieuws met een korrel zout, maar het lijkt er dus sterk op dat de Eternals niet zo gescheiden gehouden gaan worden van de Avengers als aanvankelijk werd verwacht. Volgens insiders heeft Marvel Studios sowieso grootse plannen voor Kit Harington. Je schakelt niet zo’n grote naam in voor slechts één film.

Of de rest van de indrukwekkende cast vaker terug gaat komen, blijft een kwestie van afwachten. Dan hebben we het over Angelina Jolie (Thena), Salma Hayek (Ajak), Kimail Nanjiani (Kingo), Lia McHugh (Sprite), Lauren Ridloff (Makkari) en Barry Keoghan (Druig).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

MCU Cosmic

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Marvel insider onthult verrassende plannen Eternals en Avengers
Sluiten