Marvel en Sony gaan Spider-Man alsnog redden, maar Venom is de sleutel

Marvel Studios heeft geen gebrek aan nieuwe personages, nu de filmrechten voor X-Men en Fantastic Four weer terug zijn. Een grote naam dreigt echter te gaan ontbreken in het Marvel Cinematic Universe: Spider-Man.

Sony weer in gesprek met Marvel

De afgelopen weken kwam langzaam naar buiten hoe de onderhandelingen tussen Sony en Marvel spaak liepen. Na de originele deal die in 2014 werd gesloten keerde Peter Parker eindelijk terug in de films van Marvel. De spinnenvrind slingerde naast Captain America, Iron Man en Thor.

Die samenwerking was een groot succes, ook aan de kant van Sony. Spider-Man: Far from Home is de meest succesvolle Sony film ooit. Daardoor denkt de grote filmstudio het nu wel zelf te kunnen, zonder dat Disney en daarmee dus Marvel een percentage inpikken. Ondertussen wilde Disney naar verluidt een groter percentage van de taart hebben.

Uiteindelijk leek de conclusie duidelijk: Sony en Marvel zouden elk hun eigen weg gaan. Spider-Man zou niet meer voorbij gaan komen in het MCU, en zijn solo-films van Sony zouden zich ook compleet buiten dat universum af gaan spelen. Geen Spider-Man meer in de Avengers dus.

Einde verhaal, of toch niet? Volgens betrouwbare bronnen die eerder al correcte informatie lekten naar de pers, blijkt dat Sony en Marvel deze week alsnog in onderhandeling gaan. Een samenwerking op het gebied van Spider-Man blijft immers lucratiever voor beide partijen dan het alternatief.

Nieuwe eisen

Diezelfde bronnen meldden dat het “er positief uitziet.” Er is dus nog hoop voor de fans. In de loop van afgelopen weekend meldden nog meer partijen dat zowel Disney als Marvel alweer druk aan een nieuwe deal werken.

Disney is echter niet de enige partij die eisen heeft. Waar de Grote Muis meer geld wilt zien, is Sony naar verluidt van plan om het MCU verder te verbinden aan zijn eigen films. Ten eerste wil Sony Tom Holland in Venom 2 en/of Venom 3. Ook vragen ze Disney om meer MCU personages op te laten duiken in de Spider-Man films van Sony Pictures. Betrouwbare bronnen beweren dat ze vooral hopen op Nick Fury en Captain America (Sam Wilson).

Daarmee zouden de films dus nog ingrijpender met elkaar verbonden worden. Naar verluidt heeft Marvel Studios baas Kevin Feige wel geholpen met het maken van Venom, achter de schermen. Dus in die zin hebben de twee studio’s al samengewerkt voor Venom.

Spider-Man en Venom?

Aan de andere kant wijzen sterke geruchten erop dat Disney juist Venom gescheiden wil houden van het MCU. Naar verluidt heeft Tom Holland zelfs een cameo gefilmd voor Venom, maar gebruikte Marvel zijn veto-recht om de scène te schrappen. Je merkt het al: Disney is allesbehalve losjes in het beschermen van zijn personages.

Het uitlenen van Nick Fury en Captain America zou dus een flinke stap aan de kant van de Grote Muis vergen. Als de twee studio’s er deze week uit kunnen komen, dan gaat dat leiden tot een Marvel Cinematic Universe dat breder en ambitieuzer is dan ooit. Hopelijk horen we snel meer!

Reageer op artikel:
Marvel en Sony gaan Spider-Man alsnog redden, maar Venom is de sleutel
Sluiten