‘Marvel is eerste transgender superheldin aan casten voor Thor’

Marvel heeft nog maar net Phase 4 aangekondigd, maar ook Phase 4 is achter de schermen al helemaal uitgestippeld. Dat betekent dat het casten al in volle gang is, waardoor er steeds meer details lekken. Waaronder de eerste transgender superheld in het Cinematic Universe.

‘Marvel cast eerste transgender superheld’

Naar verluidt is Marvel Studios bezig met het casten van een nieuw personage, met de codenaam Jessica. Het gaat om een aankomend project dat ergens in 2020 gefilmd gaat worden. Mogelijke opties zijn ‘Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings’, ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’, ‘Loki’, ‘Hawkeye’, of ‘Thor: Love and Thunder’.

De studio wil natuurlijk niks verklappen, maar om nog een beetje te kunnen casten moest de studio wel een richting aangeven. Daardoor hebben we de volgende details te pakken.

Jessica is een rol voor een transgender vrouw van welke etniciteit dan ook,  van tussen de twintig en dertig jaar oud. Marvel is voor Phase 4 al flink bezig geweest om bestaande personages uit de comics in een ander jasje te steken. Denk bijvoorbeeld aan Makkari uit ‘Eternals’. Hij is nu een donkere, dove vrouw.

Sera, de enige transvrouw in de comics

Alle speculatie wijst erop dat de rol van Jessica echter bestemd is voor ‘Thor: Love and Thunder’. Er is immers op dit moment maar één transvrouw in het omvangrijke arsenaal van de gigant: de superheld Sera.

In de comics is zij een Anchorite. Dat is een kleine groep aan mannelijke engelen zonder vleugels, die in een tempel in de Tenth Realm verblijven. Sera is de enige Anchorite die zich als een vrouw identificeert. Daardoor is het de eerste en vooralsnog de enige transvrouw in Marvel comics.

Ze bleef in de tempel tot ze Angela ontmoette, de halfzus van Thor. Angela bevrijdde Sera en samen gingen ze in de comics op vele avonturen. Uiteindelijk kregen de twee zelfs een relatie. Dit alles vond hoofdzakelijk plaats in de Thor comics.

De rol van Sera in de nieuwe Thor film wijst erop dat de Tenth Realm een grote rol zal gaan spelen. Nadat de engelen in de comics met hun leger aanvielen en de dochter van Odin doodden, sloot hij het Tenth Realm af van de andere Realms. Daardoor moesten de engels als bannelingen leven.

Uiteindelijk bleek die dochter nog te leven en opgevoed te zijn als Angela. Toen Thor en Loki daar achter kwamen, openden ze opnieuw de toegang tot de Tenth Realm. Vervolgens vielen de engelen de aarde en het nieuwe Asgard aan.

Maar goed, dan hebben we het over de comics. We hebben nog geen flauw idee wat Taika Waititi met de nieuwe Thor film van plan is. Sterker nog, we weten nog niet eens welk personage er achter de codenaam Jessica schuilt. De kans dat we echter een epische oorlog tussen Asgard en de engelen te zien gaan krijgen, is bijzonder groot. Wellicht is Sera misschien zelfs een love interest voor de lesbische Valkyrie… Dat Marvel daarbij ook nog eens grote stappen zet op het gebied van diversiteit, juichen wij alleen maar toe.

‘Thor: Love and Thunder’ wordt in 2020 gefilmd in Australië en komt op 5 november 2021 uit.

?Check ook: Waarom een vrouwelijke Thor het beste is wat Marvel kan overkomen ⚡️

Geeks Worldwide

Reageer op artikel:
‘Marvel is eerste transgender superheldin aan casten voor Thor’
Sluiten