Deze Game of Thrones actrice wil de vrouwelijke Deadpool worden

De actrice Lena Headey kennen we natuurlijk van haar rol als Cersei Lannister in Game of Thrones. Wat de Britse actrice betreft krijgt ze echter ook een rol in het Marvel Cinematic Universe als niemand minder dan (Lady) Deadpool.

Lena Headey werd tijdens een interview met GeekHouseShow gevraagd welk personage uit comics ze zou willen spelen. Toen grapte ze dat ze graag Deadpool zou willen spelen.

Cersei Lannister als Lady Deadpool

Maar ja, Ryan Reynolds heeft die rol al veroverd en zal opnieuw te zien zijn in de derde film. Helaas, zo erkent Heady: “Maar ja, die is al bezet.” Einde verhaal? Nee, als het aan Rob Liefeld ligt niet. Vergeet immers Lady Deadpool niet!

Onlangs schreven we al over Marvel’s vermeende plannen voor Lady Deadpool, een vrouwelijke versie van de Merc with a Mouth.

Rob Liefeld is de striptekenaar die in de jaren negentig Deadpool bedacht, en later ook Lady Deadpool. Zijn opvallende tekenstijl was en is nog altijd controversieel, evenals zijn uitgesproken mening tijdens interviews. Onlangs werd hem gevraagd hoe hij het zou vinden als Headey Wanda Wilson gaat spelen, oftewel, Lady Deadpool.

Bedenker is aan boord

“Bring it on baby, bring it on!” Aldus Liefeld. “Lady Deadpool is fantastisch. Ze is ook belachelijk populair. Ook een beetje onderbenut denk ik.” Een tof plan, maar voorlopig blijft het überhaupt de vraag wat Disney met de mannelijke Deadpool gaat doen.

De eerste twee films waren een groot succes, maar de grove humor matcht nou niet bepaald met het familievriendelijke MCU van Disney. Tijdens een interview op de Amerikaanse televisie bevestigde Reynolds echter dat eraan gewerkt wordt:

“We zijn er nu mee bezig met het hele team. Opeens zitten we bij Marvel Studios, de grote jongens. Het is vrij bizar. Maar ja, we zijn ermee bezig!”

Nieuwe richting

Een maand later liet de Canadese acteur tijdens een persconferentie in China weten dat ze met Deadpool 3 een andere richting in gaan slaan: “De producenten en schrijvers willen een compleet nieuwe richting verkennen. Veel franchises rebooten of veranderen een personage vier films te laat.”

Het is in ieder geval geruststellend dat ze niet op hun lauweren rusten, en de succesformule niet enkel uitmelken.

De schuld van Marvel

Terug naar Liefeld, want wat de bedenker betreft duurt het allemaal te lang:

“Ik geef Marvel de schuld … de schuld dat er nog geen Deadpool 3 is,” aldus Liefeld. “Als Ryan op dit moment niet Deadpool 3 aan het maken is, dan komt het omdat Marvel het nog niet heeft toegestaan, dat is alles wat ik zeg.”

Voor degenen die het niet door hadden: Liefeld is anno 2020 nou niet bepaald beste vrienden met Marvel.

GHSVariety

Reageer op artikel:
Deze Game of Thrones actrice wil de vrouwelijke Deadpool worden
Sluiten