Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 27 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Record: Marvel Comic #1 levert 0,045% van totaalopbrengst Endgame op

Films uit het Marvel Cinematic Universe zijn populairder dan ooit, maar zoals je ongetwijfeld weet ligt de oorsprong in stripboeken en tijdschriften. De reeks begon bij Marvel Comics #1 en dat inmiddels zeldzame boekje is nu voor een recordbedrag verkocht.

Human Torch, The Angel, Namor the Sub-Mariner en Masked Raider waren de superhelden waarmee de wereld in oktober 1939 via de eerste Marvel Comic kennis maakte. 10 dollarcent moesten mensen ervoor neerleggen. Het exemplaar dat vorige maand bij Heritage Auctions is geveild, leverde 1,26 miljoen dollar op. Dat dit is 0,045 procent van de totaalopbrengst van Avengers: Endgame, maar dat geheel terzijde.

Marvel Comics #1

Uiteindelijk zijn er 80.000 exemplaren verkocht van Marvel Comics #1. Dankzij dit succes kwam al snel het tweede exemplaar, waarvan ook 80.000 exemplaren werden verkocht. Dit was het begin van een succesverhaal dat eindigde in het miljardenbedrijf dat inmiddels eigendom is van Disney.

marvel comic, marvel comics 1, stripboek, veling, miljoen, recordbedrag
Bron: Heritage Auctions

Certified Guaranty Company

De ene Marvel Comics #1 is de andere niet. Van alle 80.000 verkochte exemplaren zijn er niet veel meer over en de boekjes die nog over zijn zien er vaak niet al te best uit. Het bedrijf Certified Guaranty Company bepaalt de staat van een stripboek en geeft een score van 1 tot en met 10. Het exemplaar dat voor 1,26 miljoen dollar geveild is bij bij Heritage Auctions, had een rating van 9,4. Dit is het hoogste cijfer ooit voor de eerste Marvel Comic. Het betreffende exemplaar was jarenlang in het bezit van een postbode uit de Amerikaanse staat Pennsylvania, die nog steeds een zeldzaam grote verzameling stripboeken heeft.

What is CGC?

Learn more about CGC in this “About Us” video.

De toekomst van Marvel

Wat allemaal begon met dit boekje, is uitgegroeid tot een miljardenbusiness. Zo leverde Avengers: Endgame in de bioscoop wereldwijd 2.796.274.401 dollar op. Niet zo vreemd dus dat Disney op dit moment als nooit tevoren Marvel-films aan het pompen is. Lees hier mer over de lawine aan films die je de komende jaren kunt verwachten.

?? Check ook: Spinneman, Rauwe Bonk en meer Nederlandse Avengers van Hip Comics

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Record: Marvel Comic #1 levert 0,045% van totaalopbrengst Endgame op
Sluiten