7 superhelden die we in het Marvel Cinematic Universe willen zien

Marvel is al meer dan tien jaar de bioscopen aan het domineren. Ook na Endgame dendert de trein die het Marvel Cinematic Universe heet gewoon door.

De volgende Marvel helden

Naast ambitieuze films zijn er ook een aantal grote series voor Disney Plus aangekondigd. Daardoor gaan we onder andere kennis maken met Ms. Marvel en Kate Bishop.

Toch zijn er nog veel andere superhelden uit de comics wie we graag op het witte doek zouden zien. Epische personages met een unieke achtergrond die het MCU kunnen verrijken. Dit zijn volgens ons de zeven volgende superhelden die de studio zou moeten overwegen.

Reed Richards

We beginnen met een van de allereerste Marvel superhelden, Reed Richards. Sinds de overname van Fox valt dit lid van de Fantastic Four weer onder de vlag van Marvel en Disney. Mister Fantastic, zoals Richards ook bekend staat, is een briljante wetenschapper wiens lichaam zeer elastisch is. Juist door zijn ervaring en rijkdom zou hij mooi de vaderrol kunnen vervullen die Tony Stark de afgelopen jaren op zich nam in de films. Wie moet anders al die gadgets in elkaar knutselen?

Nova Marvel
Bron: Marvel Comics

Miles Morales

In 2011 maakte de wereld kennis met een nieuwe Spider-Man, Miles Morales. Een zwart jongetje dat de mantel overneemt. In 2018 kreeg hij technisch gezien al zijn kans op het witte doek met de fantastische animatiefilm Into the Spider-Verse, die je overigens op Netflix kunt streamen.

Toch verdient Miles wat ons betreft een kans in het MCU. Sterker nog, in Spider-Man: Homecoming werd al naar het personage gehint. Hij kan net zoals in de comics prima naast de normale Spider-Man bestaan, Tom Holland dus. Een Peter Parker en Miles Morales team-up, wat wil je nog meer?

Nova Marvel
Bron: Marvel Comics

Silver Surfer

Silver Surfer is een kosmisch personage met een metalen huid, die op zijn surfboard door de ruimte reist. Zijn doel? Het vinden van planeten die Galactus vervolgens kan verorberen. Laat Galactus nou net een bad guy zijn die Marvel naar verluidt in het MCU wil gaan introduceren… Na de matige film Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer verdient hij absoluut een nieuwe kans. Zeker nu het MCU steeds meer gaat focussen op de kosmische kant van Marvel. Silver Surfer helpt geregeld de Fantastic Four, dus wat ons betreft is het tijd voor een reboot van dat klassieke team!

Lees ook: Maak kennis met Black Knight: ridder, spion en Marvel’s nieuwe filmheld

Nova Marvel
Bron: Marvel Comics

Nova

Geruchten doen al langer de ronde dat Marvel al een tijdje het Nova Corps in zijn films wil introduceren, een intergalactisch politiekorps. Een van de bekendste Nova’s is Richard Rider, een superheld die vooral populair was in de jaren negentig. Hij kan vliegen, is enorm sterk en snel en heeft een topconditie dankzij de Nova Force. Dat is een bron van kracht die alle leden van het Nova Corps gebruiken. Ze zaten al in Guardians of the Galaxy, dus laat maar komen Marvel.

Nova Marvel
Bron: Marvel Comics

Captain Britain

In Amerika hebben ze Captain America, dus het zal je niet verrassen dat er ook een Captain Britain bestaat. Lekker origineel. Geheel in Britse traditie kreeg Brian Braddock (Captain Britain) zijn krachten van Merlijn om de koningin en haar land te beschermen. Zeker nu Chris Evans het strijdtoneel verlaat kan Captain Britain mooi een Europees tintje naar het MCU brengen.

Nova Marvel
Bron: Marvel Comics

Hercules

Thor is altijd een beetje een vreemde eend in de bijt, tussen alle superhelden. Zijn mythologische achtergrond deelt hij echter met Hercules, een demigod. Hij heeft in de comics zichzelf bewezen door Hydra en Kang uit te schakelen. Marvel’s versie van de mythische held heeft alle krachten die je uit de oude verhalen kent. Wellicht kan Hercules zijn debuut maken in Thor: Love and Thunder, om vervolgens aan zijn zijde te vechten in de Asgardians of the Galaxy.

Nova Marvel
Bron: Marvel Comics

Iron Heart

RiRi Williams is een briljante studente die haar eigen Iron Man pak in elkaar sleutelde. Al snel kreeg ze de goedkeuring van Stark, waardoor ze een superheld genaamd Ironheart kon worden. Wellicht hebben we al met haar kennis gemaakt op het witte doek. Shuri, uit Black Panther, lijkt namelijk erg op RiRi en wordt volgens insiders een belangrijke troef in de aankomende Marvel films. Wellicht gaat zij de rol van Ironheart vervullen, waarmee ze de plek van Iron Man in kan nemen. Zo kan Marvel het beste van beide personages combineren.

Bron: Marvel Comics
Reageer op artikel:
7 superhelden die we in het Marvel Cinematic Universe willen zien
Sluiten