Ultieme marathon: fan zet alle 110 Marvel film-scènes op chronologische volgorde

Het Marvel Cinematic Universe bestaat uit allemaal losse films, maar samen vormen ze ook één groot verhaal. Avengers: Endgame wordt niet voor niks de grote climax van het MCU genoemd.

Online kun je vele kijkvolgordes vinden. Je zou alle superheldenfilms op de volgorde kunnen kijken dat ze uit zijn gekomen, maar bijvoorbeeld ook chronologisch. Dus: op basis van in welk jaar de film in kwestie zich afspeelt. Een hele klus, gezien het MCU meer dan 1000 jaar en meerdere dimensies beslaat.

Het Marvel Cinematic Universe, opgeknipt

Marvel-fan en comedian Tony Goldmark is nog een stap verder gegaan. Hij heeft niet alleen alle films chronologisch op een rijtje gezet, maar ook de scènes. Ja, laat dat even bezinken: Goldmark heeft elke individuele scène uit alle 23 films op de juiste chronologische volgorde gezet. Een monsterklus.

Op zijn Twitter-account deelde hij de lijst, met in totaal 110 delen. Per film krijg je een timestamp zodat je precies weet welk stuk je moet kijken. Gelukkig maakt de introductie van Disney+ die belevenis een stuk gemakkelijker, al zal het gedoe blijven om elke paar minuten van scène te moeten wisselen.

Twee dagen aan films

Waarschijnlijk zal het verhaaltechnisch ook praktisch onmogelijk zijn om bij de les te blijven en elke verhaallijn te volgen. Alles zal immers door elkaar lopen, en dat 30.000 minuten lang. Dat is namelijk hoe lang alle films in totaal duren. Meer dan twee dagen aan Marvel-films dus. De ultieme marathon!

Perfect voor Disney+?

Over Disney+ gesproken: kan Disney niet als stunt gewoon een supercut hiervan op zijn streamingdienst zetten? Nu alle producties stilliggen en Disney+ amper van nieuwe content wordt voorzien kan de entertainmentgigant elke vorm van content recyclen goed gebruiken.

Ondertussen wachten we op de volgende Marvel-film, Black Widow. Die staat door de huidige crisis op de planning voor 6 november. De oorspronkelijke première had al op 29 april plaats moeten vinden.

Reageer op artikel:
Ultieme marathon: fan zet alle 110 Marvel film-scènes op chronologische volgorde
Sluiten